Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Primele imagini de la cutremurul de 4,9 din Oltenia, Gorj | Elevii au fost evacuaţi din şcoli

Primele imagini de la cutremurul de 4,9 din Oltenia, Gorj | Elevii au fost evacuaţi din şcoli

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 a produs astăzi panică în Oltenia, Gorj. Potrivit imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere seismul a avut o durată de 22 de secunde şi s-a resimțit în mai multe judeţe.

Primele imagini de la cutremurul de 4,9 din Oltenia, Gorj | Elevii au fost evacuaţi din şcoli
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    20 Mar 2023   •   19:16

Vorbim de un cutremur destul de puternic, al 3-lea ca intensitate după cele din 13 și 14 februarie. Cutremurul de azi a avut magnitudinea de 4,9 pe scara Richter şi s-a produs la ora 16:02 cu epicentrul în comuna Arcani, Gorj, dar s-a resimțit în mai multe județe.

Seismul a fost extrem de puternic şi a durat 22 de secunde, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

Așadar, un cutremur destul de lung, care a creat foarte multă panică, mai ales că la acea oră exista activitate în școlile din Târgu Jiu.

Urmare seismului mai multe scoli au fost evacuate, iar elevii au fost duși pe bazele sportive sau în curtea școlii.

Panica a fost extraordinar de mare pentru că unii dintre copii n-au vrut să se mai întoarcă în clădiri după ce au simțit acest cutremur foarte puternic.

Şi circulația și traficul a fost blocat pentru câteva minute, pentru că părinții s-au dus să-și ia copiii într-o grabă nebună, să îi strângă în brațe și să-i liniștească.

Vorbim de o stare de panică generală care s-a instalat în județul Gorj și care durează de mai mult de o lună de zile, având în vedere aceste cutremure s-au declanșat în data de 13 februarie cu peste 1.500 de seisme până în prezent produse numai aici, în Gorj.

În acest context, oamenii sunt speriați, nu găsesc explicații și nu știu când se va termina totul.

ISU Gorj, după cutremur: "Până acum nu am avut apeluri și nu au fost identificate probleme"

Până acum nu au fost primite apeluri la 112 și nu au fost identificate probleme după cutremurul produs luni după-amiaza în județul Gorj, a transmis ISU Gorj.

Reprezentanții ISU Gorj susțin că echipe operative au fost trimise pe teren imediat după cutremurul de luni după-amiază.

„Până acum nu am avut apeluri și nu au fost identificate probleme”, susțin pompierii din Gorj.

Un cutremur cu magnitudinea 4,9 a avut loc la ora 16.02 în județul Gorj.

Cutremur puternic în Oltenia, Gorj

Potrivit INFP, în ziua de 20.03.2023, 16:02:16 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.9, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 16km NV de Târgu Jiu, 66km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 97km E de Reșita, 99km V de Râmnicu Vâlcea.

×
Subiecte în articol: cutremur Gorj
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close