Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Proteste în mai multe județe din țară. Bugetarii din Finanțe vor salarii mai mari și amenință cu greva generală

Proteste în mai multe județe din țară. Bugetarii din Finanțe vor salarii mai mari și amenință cu greva generală

A fost încă o zi de proteste în mai multe sedii ANAF din țară, acolo unde angajaţii au suspendat programul cu publicul preţ de câteva ore. Oamenii cer salarii mai mari și amenință cu greva generală.

Proteste în mai multe județe din țară. Bugetarii din Finanțe vor salarii mai mari și amenință cu greva generală
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   19:22

În urmă cu două zile, angajaţii ANAF din mai multe judeţe au organizat o grevă de avertisment, programul cu publicul fiind întrerupt și astăzi, în majoritatea sediilor din ţară.

Bugetarii din Finanţe cer majorări salariale de cel puțin 20%, iar dacă nu vor ajunge la un consens cu ministrul de resort, aceștia sunt hotărâți să declanșeze o grevă generală.

De asemenea, oamenii cer şi siguranţa locului de muncă, întrucât planul Guvernului pentru reducerea deficitului bugetar poate afecta peste 20.000 de posturi din cadrul structurilor ANAF.

Mai mult decât atât, vor rezolvarea unor probleme mai vechi, anume egalizarea salariilor în ceea ce priveşte angajaţii ce ocupă acelaşi post.

Citește și: Protest spontan la Ministerul Finanţelor. Peste 100 de angajaţi îşi cer drepturile în faţa biroului ocupat de Marcel Boloş

Protestele sunt organizate de Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală "Solidaritatea", celelalte sindicate nedorind să participe la acţiune.

×
Subiecte în articol: proteste finante ANAF
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close