Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Muncitori în lacrimi la protest. Se închide compania ALRO Slatina

Muncitori în lacrimi la protest. Se închide compania ALRO Slatina

Ţipete şi huiduieli la protestul muncitorilor de la Alro Slatina. Sute de angajaţi ai combinatului de aluminiu de la Slatina au ieşit, joi, să protesteze în faţa Prefecturii Olt.

Muncitori în lacrimi la protest. Se închide compania ALRO Slatina
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    03 Feb 2022   •   16:35

Oamenii cer soluţii pentru stoparea procesului de diminuare a capacităţii de producţie. Lucrătorii s-au certat cu prefectul care a venit în mijlocul protestatarilor.

Declaraţii sfâşietoare şi revoltă. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu mai au din ce trăi, mulţi ameninţă că se vor spânzura. 

Angajat ALRO: Mulţi vor ajunge să-şi pună capăt zilelor

ALRO este cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală și de Est și singurul producător de aluminiu și aliaje de bază din România.

Muncitorii concediaţi sunt în lacrimi pentru că nu mai au bani.

Protest la ALRO Slatina. Două hale de producţie au fost închise

Singurul producător de aluminiu din România, care este şi cel mai mare consumator de energie electrică, are în plan închiderea a trei din cele cinci hale de producţie a aluminiului primar.  

Două au fost deja închise.

Compania Alro Slatina face parte din grupul Vimetco, controlat de miliardarul rus Vitali Matchitski.

Alro Slatina este pusă pe butuci din cauza exploziei preţurilor la energie

Conducerea companiei își propune să-și construiască la Slatina o centrală de producție de energie pe bază de gaze naturale, pentru a dobândi independență din punct de vedere energetic.

„Alro SA, cel mai mare consumator de energie electrică din România, ia în considerare posibilitatea dezvoltării de capacități independente de producere a energiei electrice. Pentru a putea participa la unul din viitoarele programe guvernamentale sau europene de susținere a înfințării de capacități noi de producție de energie electrică și pentru desfășurarea legală a activității de producere de energie electrică, societățile trebuie să aibă în obiectul de activitate din Actul Constitutiv codul CAEN privind producția de energie electrică (cod CAEN 3511)", a transmis Alro.

×
Subiecte în articol: Alro Slatina muncitori protest
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close