Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Speculații că Putin vrea să încheie războiul, după criticile în direct de pe postul "Rusia 1" | Bogdan Ficeac: "Greu de crezut că pot fi scăpări la acest nivel"

Speculații că Putin vrea să încheie războiul, după criticile în direct de pe postul "Rusia 1" | Bogdan Ficeac: "Greu de crezut că pot fi scăpări la acest nivel"

Un fost militar de rang înalt în armata Rusiei a distrus în direct, la postul TV "Rusia 1", miturile propagate de propaganda Kremlinului în legătură cu campania din Ucraina.

Speculații că Putin vrea să încheie războiul, după criticile în direct de pe postul "Rusia 1" | Bogdan Ficeac: "Greu de crezut că pot fi scăpări la acest nivel"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2022   •   18:57

Mihail Hodarenok a criticat inclusiv amenințările formulate de Moscova la adresa Finlandei, după anunțul candidaturii acesteia la NATO.

"Este comic să fluturăm rachete în direcția Finlandei", a spus el.

Analist militar rus: "Nu mai luați sedative informaționale!"

"Trebuie să vă spun, înainte de toate, să nu luați sedative informaționala. Uneori auziți relatări despre faptul că armata ucraineană este în colaps psihologic şi moral, că se apropie de o criză.

Ca să o spun cu blândețe, aceste lucruri nu sunt adevărate", a continuat Hodarenok, evocând sprijinul masiv al Occidentului pentru Kiev și posibilitatea ca Ucraina "să înarmeze un milion de oameni".

"Cel mai importat lucru este să fim realiști, din punct de vedere politic și militar. Dacă nu facem asta, mai devreme sau mai târziu realitatea ne va lovi atât de puternic încât nu vom şti ce ne-a lovit.

Analist militar rus: "Toată lumea e împotriva noastră"

Este foarte important, din nou, privind imaginea de ansamblu a strategiei generale, să nu ne fălim cu rachete îndreptate în direcția Finlandei. Asta este comic.

Cea mai mare problema a situației noastre politice şi militare este că suntem total izolați geopolitic şi că toată lumea e împotriva noastră, chiar dacă nu vrem să admitem asta.

Trebuie să rezolvăm această situație. Asta e sarcina militarilor şi politicienilor", a comentat el în studioul emisiunii "60 de minute".

După această doză de sinceritate, nemaiauzită la televiziunea rusă de la începutul invaziei din Ucraina, au început speculațiile.

Bogdan Ficeac: "E greu de crezut într-o scăpare a propagandei ruse la acest nivel"

A fost o scăpare din mecanismul propagandei oficiale? Sau Vladimir Putin își pregătește populația pentru o înfrângere în Ucraina? 

Analistul Bogdan Ficeac înclină în mai mică măsură spre o "scăpare" a aparatului rus de propagandă.

"Rămâne de văzut dacă acest curent va continua sau a fost o scăpare pe care propaganda rusă n-a supravegheat-o suficient de atent. Deși e greu de crezut că pot fi scăpări la acest nivel.

Nu poți să negi că Rusia se află în prezent într-o situația foarte dificilă (...) Probabil că la Moscova se consideră că războiul e aproape de a se fi încheiat, în contextul în care ei doresc să aibă Crimeea, Donbasul și zonele din sudul Ucrainei.

Cred că vor urma negocieri și sper că va termina cu uciderile, cu știrile despre oameni nevinovați care mor într-un război care nu e al lor", a spus Ficeac la Antena 3.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close