Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Povestea unei mame care a trecut cu bebeluşul în braţe pe sub ploaia de bombe şi prin bătaia gloanțelor în localitatea Bucha, de lângă Kiev

Povestea unei mame care a trecut cu bebeluşul în braţe pe sub ploaia de bombe şi prin bătaia gloanțelor în localitatea Bucha, de lângă Kiev

În drumul lor spre pace, mulţi sfârșesc în bătaia gloanțelor. La Harkov, rușii nu s-au ţinut nici de această dată de promisiunea de încetare a focului în momentul evacuării civililor. Sub ploaia de bombe şi prin bătaia gloanțelor în localitatea Bucha, de lângă Kiev a fost prinsă şi Darina care a fugit cu bebeluşul în braţe. Au scăpat, dar acum privește în urmă, cu lacrimi în ochi, la cei rămași acasă.

Povestea unei mame care a trecut cu bebeluşul în braţe pe sub ploaia de bombe şi prin bătaia gloanțelor în localitatea Bucha, de lângă Kiev
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    15 Mar 2022   •   18:52

Soldații au început să tragă chiar în momentul în care oamenii se pregăteau să părăsească zona

Sunt imagini extrem de dure, filmate în localitatea Bucha, de lângă Kiev. Le-a surprins cu telefonul mobil Darina, acum refugiată în România.

Şi-a luat bebeluşul de un an în braţe şi a fugit. A trecut pe sub ploaia de bombe şi prin bătaia gloanțelor.

Au scăpat. Darina privește acum în urmă, cu lacrimi în ochi, la cei rămași acasă.

"Am sora în Harkov, a plecat acum, însă nu mai există un oraş real acolo. Era un oraş superb, cu o grădină zoo superbă. Totul este ars acum. Nimic nu a rămas", spune Darina. 

În Kiev, Darina lucra pentru o companie privata de zbor. Înainte de război avea o viata liniștită alături de soţul ei si de fetita lor. Acum însă nu știe ce ii va aduce ziua de mâine

"Cel mai înfricoșător lucru este că mulţi oameni mor chiar în acest moment. În timp ce sunt evacuaţi, în timp ce încearcă să îşi ducă copiii într-un loc sigur, mor în maşini. Bebeluşii mici nu ştiu. Cât timp vor creşte, nu vor înţelege de ce. Din cauza războiului ? Un război pentru ce sau de ce", intreabă Darina. 

De trei zile, Darina nu mai știe nimic de soțul sau. A rămas să lupte în Kiev.

"Nimeni nu ştie dacă se va mai întoarce cineva din acest război acasă. Va mai exista acasă? O să ne mai vedem vreodată soţia, iubitul sau tatăl? Nu ştim asta", spune Darina.

Darina şi-ar dori ca lumea să ştie cât de crudă este realitatea războiului. Din acest motiv a şi ales să-şi filmeze fuga din ţară.

"Nu știm de ce se întâmplă asta. Ce le-am făcut celor din Rusia. Mergeți în țara voastră, cu regulile voastre, daca vă place președintele vostru, rămâneți acolo. Noi nu am vrem acest război", spune Darina.

Din Arad, Darina va pleca catre Austria. Acolo, va aștepta să poată să se întoarcă acasă.

 

×
Subiecte în articol: refugiati Ucraina Kiev
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close