Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Republica Moldova confirmă incidentul din Cobasna. Focuri de armă în apropierea celui mai mare depozit de armament din Europa de Est

Republica Moldova confirmă incidentul din Cobasna. Focuri de armă în apropierea celui mai mare depozit de armament din Europa de Est

Autoritățile de la Chișinău au confirmat că au fost semnalate împușcături în dreptul localității Cobasna, situată în teritoriul din stânga Nistrului.

Republica Moldova confirmă incidentul din Cobasna. Focuri de armă în apropierea celui mai mare depozit de armament din Europa de Est
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2022   •   19:09

Acolo se află un depozit de armament și muniție.

Incidentul nu s-a soldat cu victime.

"Autoritățile au confirmat focurile de armă dar spun că nu este clar ce s-a întâmplat. Nu se știe exact de unde au venit focurile de armă și care a fost ținta acestora.

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a condamnat incidentul, afirmând că acesta reprezintă o escaladare a tensiunilor. Gavrilița a făcut apel la calm și a spus că executivul de la Chișinău depune eforturi pentru ca situația să nu degenereze iar țara să nu fie atrasă într-un conflict.

Consilierul lui Zelenski intervine

Pe fondul seriei de incidente din ultimele zile, în care au fost raportate explozii și atacuri cu lansatoare de grenade în teritoriile unde se află separatiști transnistreni, a intervenit și Oleksii Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Acesta a spus că situația din Republica Moldova ar putea fi rezolvată 'cât ai pocni din degete' dacă guvernul de la Chișinău ar cere ajutor Ucrainei.

Guvernul Republicii Moldova, prin Biroul pentru Reintegrare, a precizat însă că orice conflict trebuie rezolvat pașnic, prin dialog, și nu pe cale militară.

Declarația lui Arestovici a fost comentată și de Kremlin. Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a calificat-o drept  'provocatoare'.

La rândul său, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a subliniat că țara nu are protecție în fața pericolului și trebuie să investească în armată", a transmis corespondentul News Hour with CNN, Andrei Cojocaru.

Primele imagini cu presupusul atac asupra clădirii securității de la Tiraspol

Depozitul de armament și muniție de la Cobasna este cel mai mare din Europa de Est.

Incidentul semnalat aici este ultimul dintr-o serie care a început luni, cu un atac cu aruncătoare de grenade asupra Ministerului Securității de la Tiraspol.

Presa din regiunea separatistă a publicat, miercuri, imagini cu autorii atacului.

În secvența video se văd 3 indivizi care coboară ziua, în amiaza mare, dintr-o mașină, lansează 3 grenade, aruncă pe jos tuburile, apoi urcă în mașină și fug.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close