Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Reuniune de urgență la NATO | Jens Stoltenberg: ”Condamnăm decizia Rusiei de a recunoaște independența regiunilor Donetk și Lugansk”

Reuniune de urgență la NATO | Jens Stoltenberg: ”Condamnăm decizia Rusiei de a recunoaște independența regiunilor Donetk și Lugansk”

NATO a anunțat marți o întâlnire „extraordinară” cu trimisul Ucrainei, după ce Rusia a recunoscut ca independente două regiuni separatiste din estul țării.

Reuniune de urgență la NATO | Jens Stoltenberg: ”Condamnăm decizia Rusiei de a recunoaște independența regiunilor Donetk și Lugansk”
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    22 Feb 2022   •   18:14

”Condamnăm decizia Rusiei de a recunoaște independența regiunilor Donetk și Lugansk și condamnăm orice invazie suplimentară a Rusiei în Ucraina.

Moscova a trecut acum de la acțiuni mascate care să destabilizeze Ucraina la acțiuni millitare directe. Aceasta este o escaladare serioasă a tensiunilor, și o încălcare flagrantă a dreptului internațional care subminează integritatea teritorială și suveranitatea Ucraine și dăunează eforturilor de pace, și are consecințe grave pentru securitatea europeană.

Aceasta este o criză creată de Rusia.

Lăudăm Ucraina pentru modul în care nu a răspuns provocărilor continue ale Rusiei.

Aliații sunt uniți și susțin în totalitate suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială a acesteia.

Vom contiua să oferim Ucrainei o susținere politică puternică, iar aliații vor oferi echipamente care să îi permită Ucrainei să se apere. De asemenea oferim suport financiar substanțial.

De luni de zile, Rusia și-a consolidat forțele militare în apropierea Ucrainei, inclusiv în Belarus. Cu peste 150.000 de trupe, avioane de luptă și elicoptere de atac. Multe formațiuni militare sunt acum gata de atac.

NATO este o alianță unită și hotărâtă să-și protejeze toți aliații”.

Secretarul General al NATO a vorbit despre trupele trimise de către aliați în țările europene, și care stau în stand-by: avioane de luptă în stare de alertă și peste 120 de nave pe mare.

”NATO avertizează Rusia că va exista un cost ridicat dacă se va angaja în acțiuni suplimentare la adresa Ucrainei: o paletă de sancțiuni  economice și decizia Germaniei care a anunțat că nu va certifica conducta Nord Stream 2.

Acesta este cel mai periculos moment pentru securitatea europeană de generații”.

Rusia continuă să planifice o invazie la scară largă împotriva Ucrainei.Ne-a promis că vor retrage trupe, dar continuă să aducă trupe.

Vedem provocările din Donbas și operațiunile ”steag fals”. Mai multe trupe au înaintat în regiunea Donbas”.

Știre în curs de actualizare

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close