Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Risc major de escaladare a conflictului dintre Israel și organizația teroristă | Ruth Wasserman Lande la News Hour with CNN

Risc major de escaladare a conflictului dintre Israel și organizația teroristă | Ruth Wasserman Lande la News Hour with CNN

Ruth Wasserman Lande, fost consilier al președintelui israelian Shimon Peres, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre cât de mare este riscul ca Iranul să se implice în războiul dintre Israel și organizația teroristă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2023   •   19:19

Din ce în ce mai multe voci cer o pauză umanitară în Fâşia Gaza, de la preşedintele Statelor Unite până la rudele ostaticilor ţinuţi de Hamas.

Ruth Wasserman Lande, până de curând membră a Knesset-ului și fostă consilieră principală a președintelui Shimon Peres, expertă în afaceri externe arabe, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre acest subiect.

"O încetare a focului va fi obținută în urma negocierilor, însă doar în schimbul eliberării ostaticilor. Există un ajutor umanitar care sosește zilnic, vorbim despre apă, mâncare și medicamente, aduse de sute de camioane care ajung în Gaza.

Este o situație aproape nebunească, pentru că armata israeliană îi protejează pe palestinieni de teroriștii Hamas, tocmai pentru a le permite să ajungă la ajutoare.

Citește și: Refugiat din Gaza, evacuat de autoritățile române: "Nu discut politică. Atacul din 7 octombrie a fost o surpriză. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat!"

Armata israeliană a creat un coridor pentru a le permite civililor să se îndrepte către sud, astfel încât Israelul să poată să bombardeze doar gruparea Hamas, nu și pe civilii palestinieni", a spus expertul în afaceri externe arabe.

Expertul subliniază că acest conflict s-ar putea intensifica oricând prin intervenția Iranului.

"Conflictul poate escalada în orice moment. Ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie și atrocitățile care au urmat, violuri, decapitări, masacre, atacuri la adresa civililor, au creat o situație care a făcut imposibil ca Israelul să nu atace Hamas.  

Faptul că Iranul se află în spatele acestei situații, există o posibilitate de escaladare, în ciuda faptului că atât Israelul, cât și SUA îi cer grupării Hezbollah să nu intre în acest război.

Cu toate acestea, Hezbollah a trimis multe rachete în Israel și încearcă să pătrundă în țară. Armata israeliană este pregătită în nordul țării.

Nu atacă Libanul, chiar dacă orice țară ar fi atacat, având în vedere modul în care acționează Hezbollah, însă nu suntem interesați de o escaladare a conflictului", a mai adăugat ea.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close