Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mulți români își montează sisteme GPL pe mașini, din cauza prețului la carburant. Cât costă și în cât timp se amortizează investiția

Mulți români își montează sisteme GPL pe mașini, din cauza prețului la carburant. Cât costă și în cât timp se amortizează investiția

Când preţurile la pompă depăşesc bugetele celor mai mulţi români, există soluţii. Mulţi trec pe instalaţii GPL. Sistemele nu sunt ieftine, însă amortizarea investiţiei este una rapidă, după aproximativ 10.000 de kilometri. Marele avantaj este că pe şoferi îi costă cu până la 50% mai puţin decât dacă ar alimenta cu benzină sau motorină.

Mulți români își montează sisteme GPL pe mașini, din cauza prețului la carburant. Cât costă și în cât timp se amortizează investiția
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2022   •   19:10

Prețul din ce în ce mai mare al benzinei îi determină pe șoferi să caute alternative mai ieftine de deplasare. Așa că montarea unei instalații GPL pe mașină poate reduce costurile carburanților la jumătate.

Într-un atelier din Buzău a crescut numărul clienților care optează pentru montarea unei instatații GPL. Oamenii aleg această alternativă pentru c este mai ieftină. Montarea buteliei se face în doar câteva ore, iar costurile variază în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului.

"Costul mediu al unei instalatii gpl ar fi intre 2500 si 3000 de lei", spune Sebastian Maroş, proprietarul service-ului. "S-ar amortiza între 10.000 si 15.000 de km", precizează acesta.

Ce ar trebui să știe cei care vor să își monteze instalație de GPL

1. Ca este sigură

2. Este mai prietenoasă cu mediul

3. Face economie

Un tânăr venit la Buzău din Sighișoara, pentru a monta o asfel de instalație, spune că mașina sa are un motor de 3.5litri, fapt care l-a determinat să își pună GPL.

Reporter Antena 3: Cât te costă un plin de gaz?

Proprietar mașină: Acum ar fi undeva la 200 - 250 lei, depinde de butelie.

Reporter Antena 3: Și un plin de benzină?

Proprietar mașină: Undeva la 800 de lei.

GPL este un carburant mai puțin poluant față de benzină. Potrivit statisticilor, el elimină cu 75% mai puțin monoxid de carbon și cu 40% mai puțin monoxid de azot față de arderea benzinei.

×
Subiecte în articol: GPL masini carburant pret cât costă
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close