Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Fraţii Tristan şi Andrew Tate, arestaţi pentru 30 de zile | România a ajuns în presa internațională

Fraţii Tristan şi Andrew Tate, arestaţi pentru 30 de zile | România a ajuns în presa internațională

România a ajuns în presa internațională cu arestarea fraților Andrew şi Tristan Tate. BBC, The Guardian, Sky News vorbesc despre săltarea de către procurorii DIICOT a celor doi influenceri acuzați de trafic de persoane, viol și crimă organizată. Ce ajutor aveau miliardarii în România.

Fraţii Tristan şi Andrew Tate, arestaţi pentru 30 de zile | România a ajuns în presa internațională
Sursa foto: Captur[ video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2022   •   21:36

Update 21:30: Fraţii Tristan şi Andrew Tate au fost arestați pentru 30 de zile 

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, avocatul celor doi fraţi a declarat că și-a aparat cât mai bine clienții şi ca a făcut contestație la Curtea de Apel Bucureşti pe motiv că nu consideră că sunt temeiuri pentru luarea măsurii arestului preventiv.

Pe data 5 ianuarie se va judeca contestatia depusă de avocatul fraților Tristan şi Andrew Tate la Curtea de Apel Bucureşti. 

De asemenea, încă două femei, colaboratoare ale fraților Tate, au fost şi ele arestate pentru 30 de zile.  

Update 20:00. Potrivit unor surse apropiate anchetei, ordonanța de reţinere a fostei polițiste, apropiată fraților Tate, a expirat.

Femeia s-ar fi ocupat, spun surse din anchetă, de contabilitatea grupului infracțional. Pistoale și alte arme, bani, mașini de lux, lingouri de aur și chiar o gorilă din dolari asta au găsit procurorii la percheziții în casa britanicilor.

De asemenea, ordonanța  de reținere a fraților Andrew şi Tristan expiră în jurul orelor 22:00  Până atunci ar trebui să dea judecătorul decizia. Altfel, cei doi fraţi pot să plece liberi.

România a ajuns în presa internațională cu arestarea fraţilor Tate, influencerii acuzaţi de trafic de persoane, viol şi crimă organizată

Apar noi detalii în scandalul momentului în care sunt implicaţi fraţii Andrew şi Tristan Tate. Cei doi se află chiar în aceste momente în fața judecătorilor. 

Și celebra activistă Greta Thunberg a postat despre fraţii Tate. Se pare că o cutie de pizza din România le-a dezvăluit anchetatorilor unde se află cei 2 suspecți miliardari.

În cel mai optimist scenariu, așa cum ne-a precizat și avocatul fraților Tate, ședința de judecată s-ar putea termina în această seară.

În cadrul şedinţei  fraţii Andrew şi Tristan au avut dreptul să susțină o pledoarie bineînțeles, reprezentați prin avocatul lor.

Rămâne de văzut ce au declarat aceștia în fața judecătorilor, pentru că știm prea bine că ei nu au vrut să răspundă în fața procurorilor în cadrul audierilor care au avut loc aseară la sediul centrală al DIICOT din Bucureşti.

Judecătorii ar trebui să se pronunțe cel târziu până în jurul orei 23:00 în această seară pentru că atunci va expira ordonanța de reținere în cazul fraților Tate, dar și în cazul celorlalte 2 femei, printre care și fosta polițistă care i-ar fi ajutat pe cei doi britanici.

Decizia care va fi luată în această seară de judecătorii de aici, de la Tribunalul București, nu este una definitivă, însă este aplicată până la o eventuală contestație care ar putea apărea din partea oricărui suspect în acest dosar.

Procurorii DIICOT au cerut măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în cazul tuturor suspecților în acest dosar.

România a ajuns în presa internaţională cu arestarea fraţilor Tate

Reținerea fraților Andrew și Tristan Tate a ajuns pe prima pagină a ziarelor din vest, inclusiv Marea Britanie.

BBC: Andrew Tate, reținut în România pentru viol și trafic de persoane. 

Sky News: "Influencer-ul toxic de pe rețelele de socializare, arestat în România.

The Guardian pune acuzațiile în titlu și spune că influencer-ul Andrew Tate a fost reținut sub acuzația de viol și crimă organizată în România.

Daily Mail: Andrew Tate este arestat în cadrul unei anchete privind violul, traficul de persoane care a implicat cel puțin 6 femei, într-un raid al poliției în vila sa de lux din România, la 24 de ore spun jurnaliștii, după o ceartă cu Greta Thunberg, în care o cutie de pizza  le-a dat polițiștilor locul în care se află.

Cum l-a ironizat Greta Thunberg pe Tate

Grup infracțional organizat trafic de persoane, viol sunt acuzațiile pentru care fraţii Tate și-au petrecut noaptea în arest. Procurorii vorbesc însă despre intimidare, supraveghere constantă, exploatare sexuală.

Surse din anchetă spun că filmările făcute de frații Tate sunt greu de privit. Fetele erau bătute și schingiuite. Una dintre ele a fost și violată de Andrew Tate. 

Între timp, anchetatorii au mai găsit alte 4 victime. Perchezițiile de acum 9 luni nu i-au speriat, ba mai mult, frații Tate și-au continuat ascensiunea în mediul online. În paralel cu infracționalitatea, procurorii au avut informații că cei 2 s-au întors în România, dar că urmau să plece din nou, așa că au descins acasă la ei.

De altfel, cu o zi înainte de percheziții, Andrew Tate se lăuda cu avionul privat, apoi s-a dat de gol că este în România din cauza cutiilor de pizza postate pe Twitter,într-un răspuns pentru activista de mediu Greta Thunberg.

După atacul din mediul online și descinderea polițiștilor, Greta Thunberg i-a răspuns sarcastic lui Andrew Tate : "Asta se întâmplă când nu-ți reciclezi cutiile de pizza".

Implicată este și o fostă polițistă din Capitală, una dintre iubitele fraților Tate. Femeia s-ar fi ocupat, spun surse din anchetă, de contabilitatea grupului infracțional. Pistoale și alte arme, bani, mașini de lux, lingouri de aur și chiar o gorilă din dolari asta au găsit procurorii la percheziții în casa britanicilor.

×
Subiecte în articol: presa internationala frații Tate
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close