Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România ar putea avea mai multe centrale nucleare. Țările care se opun proiectului lansat de Franța

România ar putea avea mai multe centrale nucleare. Țările care se opun proiectului lansat de Franța

România se alătură campaniei de lobby, inițiată de Franța, care are în vedere construirea unui număr mai mare de centrale nucleare în Europa, însă anumite țări resping proiectul și atrag atenția asupra consecințelor.

România ar putea avea mai multe centrale nucleare. Țările care se opun proiectului lansat de Franța
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2023   •   19:19

Franța a inițiat un proiect care are în vedere creșterea producției de energie nucleară în Europa, prin construirea unui număr mai mare de centrale.

Subiectul importanței energiei nucleare va fi discutat în cadrul întâlnirii de mâine, 28 februarie, fiind vorba despre o reuniune a 12 țări, printre care se numără și România.

În prezent, țări precum Franța, Suedia și Ungaria folosesc deja acest tip de energie, existând, de asemenea, și țări care construiesc primele reactoare, cum ar fi Polonia.

La polul opus se află țările care resping acest tip de energie, fiind vorba despre Austria, Germania și Luxemburg, care atrag atenția asupra deșeurilor toxice, dar și asupra siguranței.

Citește și: Terenurile degradate ale statului vor putea fi folosite pentru energie verde

România va lua o decizie referitoare la această alianță propusă de Franța după discuția pe care ministrul Energiei, Virgil Popescu, o va avea cu omologul său francez.

Discuția convocată de Franța își propune să creeze o alianță în rândul țărilor europene, înainte ca acest subiect să fie discutat la nivelul Uniunii Europene.

Totodată, negocierile privind noul acord au fost întârziate de faptul că Franța a cerut insistent ca energia nucleară să fie luată în considerare atunci când se vorbește despre energie regenerabilă și despre siguranța energetică a blocului comunitar.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close