Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum va fi iarna într-o Românie în lumina intereselor | Reportaj exclusiv News Hour with CNN

Cum va fi iarna într-o Românie în lumina intereselor | Reportaj exclusiv News Hour with CNN

Printre soluţiile oferite de guvernanţii noştri în criza energetică este şi norocul ca iarna să nu fie una geroasă. Ei mizează pe asta, cifrele în schimb arată că suntem din ce în ce mai dependenţi de energia străinilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2022   •   18:34

"E nevoie să producem, ieri", o spun răspicat oamenii cu experienţă în domeniu. Cât despre facturile mari, sunt slabe şanse să ne mai întoarcem la viaţa dinainte de 2020.

Într-un nou episod din "România în lumina intereselor" reporterii News Hour with CNN vă arată cât de roz se vede situaţia, pe hârtie, din fotoliile aleşilor dar cât de neagră este ea, pe teren.

Antena 3 CNN v-a arătat în seria de reportaje "România, în lumina intereselor" cum parlamentarii USR au făcut o sesizare la Curtea Constituţională, atunci când printr-o lege hidrocentralele deja construite puteau fi scoase din aria protejată, astfel putând să fie puse în funcţiune.

Criză energetică mondială, România stă cu hidrocentrale închise

După difuzarea reportajelor News Hour with CNN, într-o intervenţie la emisiunea Sinteza Zilei, deputatul USR Emanuel Ungureanu a spus că a greşit şi nu a ştiut ce a semnat.

Cetăţenii sunt cei care plătesc acum facturi mari din cauza incoerenţei, indiferenţei şi greşelilor celor care ne conduc. 

Doar amenajările hidroenergetice de pe râul Jiu ar deservi 200.000 de locuinţe. Dacă toate cele 11 hidrocentrale, care sunt blocate în acest moment, ar fi puse în funcţiune, ar alimenta cu energie electrică jumătate de milion de locuinţe.

Hidrocentrale finalizate în proporţie de 95% stau închise în cea mai mare criză energetică

În aceste vremuri în care toată lumea vorbește despre economisire și ni se spune să stingem becul, în România energia verde se duce pe apa sâmbetei. Asta în timp ce țări precum Germania, Polonia, Cehia sau Slovacia au găsit echilibrul între protejarea mediului, pe de o parte, și producerea de energie prin intermediul hidrocentralelor.

În timp ce la alții se poate, noi vom plăti în continuare facturi cu multe zerouri. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close