Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România trebuie să crească vârstă de pensionare. OCDE: "Să elimine toate portițele pentru pensionare anticipată"

România trebuie să crească vârstă de pensionare. OCDE: "Să elimine toate portițele pentru pensionare anticipată"

România trebuie să crească vârstă de pensionare și să elimine orice "portiță" care ar putea permite pensionarea anticipată. Asta dacă vrea să intre în clubul celor mai puternice economii.

de Cătălina Mănoiu    |    12 Mar 2024   •   19:23

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a transmis României că reforma pensiilor trebuie să fie continuată.

Această Organizație trage un semnal de alarmă și spune că în următorul deceniu populația va îmbătrâni accelerat și o să scadă numărul contribuabililor la sistemul de pensii.

Aderarea la OCDE ar putea aduce românilor dobânzi mai mici.

Mai mult, țara noastră ar deveni vizibilă pentru investitori care nu se încumetă încă sa dea o șansă economiei românești.

În acest sens, OCDE spune că țara noastră trebuie să mărească vârsta de pensionare în acord cu creșterea speranței de viață și, mai mult, să restricționeze pensionarea anticipată.

Tot OCDE atrage atenția că românii ar trebui să contribuie mai mult la pensiile pe care le vor obține atunci când ies din activitate și acest principiu ar trebui să se aplice și celor care beneficiază de pensie specială.

Pe termen scurt, această reformă a pensiilor demarată de România și majorările anunțate vor supune la o presiune bugetul de stat, însă este nevoie ca statul să găsească soluții alternative.

Această Organizație este un fanion, asta spun guvernanții și își doresc ca acest proces de aderare să se încheie.

Marcel Ciolacu vorbea despre o aderare a României a OCDE cel târziu în 2026.

×
Subiecte în articol: OCDE pensionare anticipata
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close