Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Zeci de mii de ruşi sărbătoresc pe stadion cei 8 ani de la anexarea Crimeei | Teroarea şi bombardamentele continuă în Ucraina

Zeci de mii de ruşi sărbătoresc pe stadion cei 8 ani de la anexarea Crimeei | Teroarea şi bombardamentele continuă în Ucraina

Zeci de mii de ruşi sărbătoresc pe stadion alături de Vladimir Putin cei 8 ani de la anexarea Crimeei. Liderul de la Kremlin a ţinut un discurs despre iubirea aproapelui, în timp ce armata sa bombardează fără milă civili, şcoli şi spitale în Ucraina.

Zeci de mii de ruşi sărbătoresc pe stadion cei 8 ani de la anexarea Crimeei | Teroarea şi bombardamentele continuă în Ucraina
de Claudia Popovici    |    18 Mar 2022   •   16:37

În Kiev cad bombe. În Liov, la graniţa cu NATO, cad bombe. În Mariupol se duc operaţiuni grele de salvare, sub altă ploaie de bombe.

În Moscova, e sărbătoare. Se sărbătorește anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia şi războiul din Ucraina.

Peste 100 de mii de oameni l-au aplaudat pe preşedintele Vladimir Putin, dezlanțuit într-un discurs patriotic despre eroismul Rusiei şi al armatei sale.

Liderul de la Kremlin a justificat aşa-numită "operațiune militară specială din Ucraina" vorbind despre iubire pentru fraţi, despre creștinism, despre eroism, despre salvare de la genocid.

Astăzi, televiziunile de stat din Rusia arată cadre largi cu mulțimea care flutură steaguri, ruşi care zâmbesc în tribune şi copiii care aplaudă şi râd.

"Nu există iubire mai mare decât atunci când îţi dai sufletul pentru prietenii tăi", spune liderul de la Kremlin. Asta în timp ce ucrainenii mor în orașele bombardate de armata rusă.

La această oră are loc şi discuția la telefon care poate schimba soarta războiului din Ucraina.

Preşedintele american Joe Biden discută cu preşedintele Chinei despre cum s-ar putea implica China în război, după ce Rusia a cerut ajutor. 

Serviciul militar de informaţii ale SUA avertizează într-un raport că este de așteptat ca Putin să recurgă la amenințări nucleare dacă războiul se prelungește.

În timp ce zeci de mii de ruşi sărbătoresc pe stadion, armata rusă bombardează la 65 de km la granița cu Polonia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit Parchetului General al Ucrainei, de la începutul invaziei ruse, Kiev a înregistrat moartea a 550 de copii în timp ce numărul victimelor în zonele Harkov, Doneţk, Cernihiv, Sumî şi Herson continuă să crească.

"Bombardamentele armatei ruse au afectat peste 439 de instituții de învățământ dintre care 63 au fost complet distruse", se mai arată în comunicatul oficialilor ucraineni. 

Citiţi şi: Radu Tudor, despre ruşii care sărbătoresc la Moscova anexarea Crimeei: "Un spectacol absolut respingător pe care Vladimir Putin şi-l organizează singur"

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Ucraina rusi refugiati
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close