Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ucrainenii nu mai cred în promisiuni. Bombardamente după negocieri

Ucrainenii nu mai cred în promisiuni. Bombardamente după negocieri

Ruşii au promis, dar nu s-au ţinut de cuvânt. Garanţia că o parte din trupe se vor retrage din zonele Kiev şi Cernigău a fost urmată, de fapt, de un "atac colosal" peste noapte. 

Ucrainenii nu mai cred în promisiuni. Bombardamente după negocieri
Sursa foto: Antena 3
de Ana-Maria Roman    |    30 Mar 2022   •   18:39

Capitala şi oraşul vecin au fost bombardate intens. "O nouă dovadă că Rusia minte întotdeauna", a spus primarul Cernigăului, într-un interviu acordat CNN. 

Imaginile filmate astăzi arată, încă o dată, proporţiile distrugerilor din Ucraina. Ana Roman, realizator News Hour with CNN şi trimis special în Ucraina, a ajuns în apropierea capitalei Kiev.

Ucrainenii nu mai cred în promisiuni. Bombardamente după negocieri

"La fiecare intrare de localitate există obstacole din metal, baricade, puncte de control. Sunt aduse blocuri de ciment care să oprească trupele ruseşti, sunt aduse obstacole din metal care să oprească tancurile şi din loc în loc sunt militari care verifică documentele celor ajung aici", a spus Ana Roman.

Război în Ucraina | Ucraina: Bilanțul luptelor din Irpin, suburbie a Kievului. Între 200 și 300 de civili au fost uciși

La 36 de ore după ce trupele ruseşti au fost scoase din Irpin, urmele adânci lăsate de bombardamentele şi luptele intense se văd la tot pasul. Cândva o suburbie cochetă a Kievului, amplasată într-o zonă încojurată de pădure, Irpinul s-a transformat într-o aşezare post-apocaliptică. 

Printre casele bombardate şi care încă mai fumegă şi resturile de maşini şi copaci arşi, încă mai sunt cadavrele celor care au căzut victime acestui război. Ruşii au anunţat ieri, după negicierile din Turcia, că îşi vor reduce substanţial bombardamentele în zona capitalei ucrainene.

Totuşi, Occidentul rămâne sceptic.

×
Subiecte în articol: Kiev Ucraina Război Ucraina
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close