Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Săptămâna altfel și Săptămâna verde ale elevilor vor fi decontate de părinți. Prețurile ajung la sute de lei

Săptămâna altfel și Săptămâna verde ale elevilor vor fi decontate de părinți. Prețurile ajung la sute de lei

Părinții vor trebui să scoată câteva sute de lei din buzunar dacă vor ca micuții lor să participe la activitățile școlare din cadrul Săptămâna altfel și Săptămâna verde.

Săptămâna altfel și Săptămâna verde ale elevilor vor fi decontate de părinți. Prețurile ajung la sute de lei
Sursa foto: Getty Images
de Ioana Mircea    |    01 Mar 2023   •   19:05

Săptămânile Altfel şi cea Verde vor fi decontate de părinţi. Activităţile elevilor pot costa de la 10 lei până la câteva sute de lei. Familile cu doi, trei copii ajung să cheltuiască şi un sfert din salariu doar pentru excursii, ateliere sau vizite la muzee. Cei care nu îşi permit, ţin copiii acasă.

Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie o listă cu propuneri gratuite sau cu costuri mici, însă unele şcoli nu ţin cont de ele. Deşi unii părinți nu îşi permit, fac eforturi pentru ca micuții lor să nu fie judecaţi de ceilalţi.

"Nu doar la vârste mici, ci şi pentru noi, oamenii mari, diferenţele de statut creează un sentiment de neputinţă, de lipsă de valoare. Acești copii, care nu au suficienți indicatori de status pentru a fi și ei în rândul celorlalți, sunt victimele bullyingului", a explicat psihologul Mirela Zivari.

Citește și: Caz revoltător la o școală din Suceava! Un elev cu nevoi speciale ar fi fost provocat să iasă pe geamul de la etajul doi

Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie platforma săptămanaverde.edu.ro, cu propuneri de activităţi gratuite sau cu preţuri reduse. Unele şcoli şi chiar unele familii vor însă vizite la muzee din alte oraşe sau spectacole scumpe, spre disperarea părinţilor care nu îşi permit. De exemplu, un singur atelier de creaţie costă între 30 şi 70 de lei, iar o excursie între 100 şi 300 de lei.

Săptămâna Altfel şi cea Verde ar trebui să ajute elevii să socializeze,să îşi descopere noi competenţe sau să îşi dezvolte spiritul creativ. Unii învaţă însă că totul se învârte în jurul banilor, iar cine nu are, stă acasă şi nu se integrează

×
Subiecte în articol: saptamana altfel şcoală
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close