Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ședința coaliției de guvernare s-a terminat. Ce decizii s-au luat

Ședința coaliției de guvernare s-a terminat. Ce decizii s-au luat

Ședința coaliției care a durat mai bine de 4 ore s-a terminat. Iată ce decizii au fost luate.

Ședința coaliției de guvernare s-a terminat. Ce decizii s-au luat
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto
16 Aug 2022   •   18:44

Liderii coaliției s-au reunit astăzi pentru a găsi soluţii la teme precum rectificarea bugetară, dar și la solicitarea PSD privind reglementarea pieței energiei pentru consumatorii casnici.

Astfel potrivit discuțiilor, ar putea să existe o suprataxare a profiturilor companiilor din energie, potrivit propunerii din Partidul Social Democrat.

Mai exact, se vrea taxarea a 10 % din profiturile pentru companiile din acest domeniu.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă ar fi cerut o analiză ministrului Energiei și specialiștilor din ministerul de Finanțe care să fie pe masa acestuia până joi.

Vorbim de o analiză care să arate câți bani s-ar putea strânge la bugetul de stat.

Mai mult, s-a mai decis ca să nu fie coborâte acele plafoane din Ordonanța privind compensările acordate populației pentru energie.

Astfel vor rămâne aceleași compensații până în primăvara anului viitor, adică nu se va modifica nici măcar o cifră în acea ordonanță.

După ce această analiză va ajunge pe masa premierului urmează să fie gata și ordonanța de guvern elaborată de ministerul Energiei în colaborare cu ministerul de Finanțe, care să arate cum ar putea fi suprataxare profiturile companiilor din acest domeniu.

×
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close