Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sfaturi aberante pentru reducerea consumului de energie în Europa

Sfaturi aberante pentru reducerea consumului de energie în Europa

Nu doar în România guvernanții vor să facă economie, ci și în celelalte țări europene. Iată 5 sfaturi aberante pentru reducerea consumului de energie.

Sfaturi aberante pentru reducerea consumului de energie în Europa
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    15 Sep 2022   •   18:45

Deja celebrul sfat viral vine din partea ministrului energiei din Elveția, cum că ar trebui să facem duș în doi. Astfel vom face economie.

În Spania, există recomandarea ca bărbații să nu mai poarte cravată la birou. Iar în Marea Britanie, frigul din această iarnă va fi mai ușor de suportat, spun englezii, cu șosete de lână, ceai de ghimbir și îmbrățișarea caldă a animalului de companie.

Ultima pe listă Germania. Aici temperatura va fi redusă în piscină.

Există și un top al măsurilor radicale de economisire a energiei. Elvețienii vor fi amendați sau chiar vor face închisoare dacă nu respectă temperatura de 19 grade în locuință.

Vor fi amenzi pentru francezi care nu închid ușa în spațiile unde funcționează aerul condiționat, iar în Paris, luminile turnului fel vor fi stinse cu o oră mai devreme, tot pentru economie.

Iar reclamele nu vor mai fi iluminate pe timpul nopții în mai multe orașe mari din Franța. Austriecii vin cu altă propunere: gondole mai lente în stațiunile de schi și fără nocturnă pe pistele de schi.

 

×
Subiecte în articol: consum energie
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close