Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Situație disperată în Târgu Jiu! Conducta de apă care alimentează orașul este pe cale să se rupă, din cauza dezastrelor naturale

Situație disperată în Târgu Jiu! Conducta de apă care alimentează orașul este pe cale să se rupă, din cauza dezastrelor naturale

Conducta care alimentează orașul Târgu Jiu a fost puternic afectată de cutremurul din 13 februarie şi de cele aproape 1.000 de replici care au urmat, iar acum, oamenii riscă să rămână fără apă potabilă.

Situație disperată în Târgu Jiu! Conducta de apă care alimentează orașul este pe cale să se rupă, din cauza dezastrelor naturale
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2023   •   19:23

Alunecarea de teren din zona Dealul Târgului, unde se află stațiile de tratare a apei care alimentează municipiul Târgu Jiu, a fost accentuată de cutremurul de magnitudine 5,7 pe Richter.

Mai clar, există pericolul ca în orice moment conductele care duc apa în reţea să se rupă, însă, în realitate, problema există de mult timp.

"Povestea trenează de mai mul timp. Drumul de acces, care leagă municipiul Târgu Jiu de stația de tratare a apei din Dealul Târgului, a fost reabilitat acum șapte ani, dar nu a rezistat, deoarece solul este instabil", a spus Traian Pătrăscoiu, director Aparegio Gorj.

Astfel, este nevoie, pentru rezolvarea acestei situații, de o lucrare extrem de amplă, respectiv introducerea unor piloni în adâncime, care să stabilizeze bazinele.

Citește și: Zeci de case inundate până la geamuri, în urma codului roșu din Timiș | Cursuri suspendate, oameni evacuați și gospodării distruse

 Primăria din Târgu Jiu și Prefectura Gorj au solicitat urgent Guvernului alocarea sumei de 13 milioane de lei, care va fi folosită pentru efectuarea acestei lucrări.

"Primăvara vine întotdeauna cu precipitații, iar niște precipitații abundente ar putea duce la deplasarea blocurilor din beton, care se află într-o poziție instabilă", a mai adăugat Traian Pătrăscoiu.

Astfel, dacă problema nu este rezolvată rapid, aproape 100.000 de oameni riscă să rămână fără apă.

Autoritățile din Gorj speră ca banii necesari sa fie alocați în următoarea ședință de Guvern, astfel încât lucrările de consolidare să înceapă cât mai repede.

×
Subiecte în articol: Târgu Jiu conducta apa
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close