Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de case inundate până la geamuri, în urma codului roșu din Timiș | Cursuri suspendate, oameni evacuați și gospodării distruse

Zeci de case inundate până la geamuri, în urma codului roșu din Timiș | Cursuri suspendate, oameni evacuați și gospodării distruse

Oameni evacuați, zeci de gospodării inundate și drumuri impracticabile. Este situația din județul Timiș, unde apele râului Bega s-au revărsat pentru că zăpada s-a topit.

de Ştefan Petrică    |    28 Feb 2023   •   09:38

În județul Timiș ploile au făcut prăpăd, șuvoaiele au înghițit casele și curțile oamenilor.

Cea mai afectată localitate este Răchita, în apropiere de Făget, la școala de acolo cursurile au fost suspendate, iar elevii evacuați.

Pericolul încă nu a trecut, spun hidrologii, care mențin în vigoare atenționările de inundații.

Între timp, în centrul și nordul țării au fost probleme din cauza ninsorilor abundente din ultimele ore.

Citește șiBeznă în peste 15.000 de gospodării din Apuseni | 26 de localități au fost afectate în urma căderilor masive de zăpadă și a viscolului

Zeci de copaci s-au rupt din cauza zăpezii și au căzut peste liniile de curent electric. Sate întregi au rămas fără electricitate.

În comuna Balinț, acolo unde se aștepta să fie vârful viiturii, a fost prezent și Mitropolitul Banatului, Înalt Preasfințitul Ioan.

Și satul vecin Răchita a fost măturat de ape, 65 de copii au fost evacuați dintr-o unitate de învățământ, în timp ce alte cinci familii au trebuit să își părăsească gospodăriile după ce au fost inundate.

În unele zone, oamenii au făcut cumpărăturile direct de pe capota mașinii, pentru că drumurile au fost pur și simplu transformate în râuri de mici dimensiuni.

În zonele în care ploile n-au făcut ravagii, ninsoare a creat probleme pe șosele. Copacii au cedat sub greutatea zăpezilor.

La Mureș, un arbore căzut peste o mașină l-a băgat pe șofer în spital.

Mergeam spre Sighișoara și m-am trezit dintr-odată cu copacul. Inițial am văzut o umbră care se tot apropia", a declarat șoferul.

×
Subiecte în articol: Timis cod rosu de inundatii
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close