Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Spitalele din România așteaptă zeci de ani pentru a primi aparatură medicală nouă. Secțiile de arși, dotate din donații

Spitalele din România așteaptă zeci de ani pentru a primi aparatură medicală nouă. Secțiile de arși, dotate din donații

Spitalele din România aşteaptă zeci de ani pentru a primi aparatură medicală nouă, iar ajutorul nu vine de la stat, ci de la asociații sau ONG-uri. Recent, Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București a primit echipamente noi din donaţii.

Spitalele din România așteaptă zeci de ani pentru a primi aparatură medicală nouă. Secțiile de arși, dotate din donații
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Oct 2023   •   19:36

În Secţia de Arşi a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală sunt trataţi, anual, peste 1.000 de copii, zeci dintre ei prezentându-se cu arsuri grave.

Aparatura medicală face diferenţa dintre viaţa şi moarte, însă, din păcate, multe spitale din România aşteaptă zeci de ani pentru a primi echipamente noi.

Recent, mai multe secţii ale Spitalului Grigore Alexandrescu au primit aparatură nouă de la Organizaţia Salvaţi Copiii.

Unitatea medicală a primit și două electrocautere noi, medicii folosindu-le pe cele vechi de mai bine de 20 de ani.

Citește și: Melodia preferată ne poate ajuta la ameliorarea durerii fizice. Descoperirea surprinzătoare a cercetătorilor canadieni

"Toată această aparatură nouă ne îmbunătățește munca. Electrocauterele erau vechi de 20 de ani. Funcționau, dar puteau să te lase în orice clipă", spune Mircea Enescu, medic în cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu.

În prezent, în secția de arși a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală sunt internați peste 30 de copii, printre aceștia aflându-se și pacienți care au suferit arsuri pe mai mult de 50% din suprafața corpului.

În cele mai multe secţii, contribuţia statului este minoră, însă autorităţile oferă un set de promisiuni, care se referă la construirea unui centru de arși pentru copii.

Lucrările au fost demarate la opt ani de la tragedia din Colectiv şi ar urma să fie gata în anul 2025.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close