Antena 3 Emisiuni News Hour with CNN Stoltenberg, despre consolidarea flancului estic: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne proteja aliații”

Stoltenberg, despre consolidarea flancului estic: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne proteja aliații”

de Alexandra Ionescu    |    24 Ian 2022   •   18:31
Stoltenberg, despre consolidarea flancului estic: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne proteja aliații”
Sursa foto: Getty Images

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, face declaraţii, după anunţul Alianţei că va suplimenta forțele în Europa de Est cu mai multe nave și avioane de luptă, pe fonsul tensiunilor în creştere cu Federaţia Rusă.

Jens Stoltenberg a vorbit încă o dată despre suportul pe care îl oferă țările din Alianță Ucrainei, pe fondul presiunilor și agresiunii a Federației Ruse: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne proteja aliații”.

Secretarul general al Nato a confirmat încă o dată foarte ferm poziția Alianței față de amenințările care vin dinspre Rusia și a precizat că NATO nu va face niciun pas înapoi de la valorile pe care le împărtășește cu aliații săi. 

A reamintit încă o dată faptul că Franța și-a arătat disponibilitatea de a trimite trupe în România sub comanda celor de la NATO.

În ciuda pregătirilor ce se fac pentru o eventuală invazie a Rusie, NATO este deschisă dialogului, și să caute rezultate constructive. 

”NATO nu va ajunge la soluții de compromis. Susținem dreptul fiecărei națiuni de aș-și alege partenerii cu care dorește să facă alianțe”, a spus Stoltenberg.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close