Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN București, printre primele locuri în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic auto din lume | Românii pierd aproape 12 zile pe an în maşină

București, printre primele locuri în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic auto din lume | Românii pierd aproape 12 zile pe an în maşină

Românii pierd aproape 12 zile pe an în maşină! Asta arată ultimul studiu care clasează Bucureştiul pe locul 8 în lume în topul oraşelor cu cel mai aglomerat trafic.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Ian 2024   •   19:19

Topul se bazează pe datele privind călătoriile efectuate de șoferi anonimi pe o rază de 5 km de centrul orașului din 387 de orașe din 55 de țări, pe parcursul anului 2023.

Londra este cel mai aglomerat oraş din lume, aici şoferii parcurg 10 kilometri în 37 de minute şi 20 de secunde, în medie, iar Capitala Irlandei este pe locul doi. Milano este pe locul 4.

Șoferii bucureșteni au pierdut în medie, în 2023, 284 ore în ambuteiajele din trafic, chiar cu 150 ore în plus față de 2022. Dacă excludem din acest clasament ţările care nu sunt membre UE, atunci Bucureştiul este pe locul doi, după Milano.

Concret, Capitala e sufocată de autoturisme. Conform datelor de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în Bucureşti sunt 1,5 milioane de maşini plus sute de mii care tranzitează zilnic oraşul.

În schimb, sunt doar 32 de mii de locuri publice de parcare.

Citește și: Ministrul Agriculturii, decizii de ultim moment în urma protestelor: "Venim în sprijinul fermierilor români cu două proiecte foarte importante"

Bucureștiul se află pe locul 8 în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic auto din lume

Câte maşini sunt în Bucureşti:

  • 1,5 milioane
  • sute de mii care tranzitează
  • 32.000 de locuri de parcare

×
Subiecte în articol: sofer trafic studiu
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close