Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Securitatea Republicii Moldova, în topul discuţiilor de la Summitul B9

Securitatea Republicii Moldova, în topul discuţiilor de la Summitul B9

Mizele României la summitul B9, la care a participat Joe Biden, au fost legate de apărarea înaintată pe tot flancul estic dar şi de planurile de securitate, forțe și tehnică militară pre-poziționate pentru Republica Moldova.

Securitatea Republicii Moldova, în topul discuţiilor de la Summitul B9
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2023   •   19:23

Summitul B9 de la Varşovia este o inițiativă lansată în 2015 de Președintele României, Klaus Iohannis, și de Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianței.

Este pentru a doua oară când Biden participă la acest format, după ce anul trecut în iunie a intervenit prin videoconferinţă la summitul B9 care a avut loc la Bucureşti. 

La reuniunea extraordinară a Formatului B9, care a avut loc la Palatul Prezidenţial din Varşovia, a participat şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Citiţi şi: Klaus Iohannis, după summit-ul B9 de la Varșovia: "România este pregătită să sprijine Republica Moldova în orice scenariu"

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, agenda discuţiilor a vizat continuarea sprijinului multidimensional pe care statele Aliate, inclusiv cele participante la Formatul B9, îl acordă Ucrainei, susţinerea pentru aspiraţiile sale euroatlantice, precum şi demersurile continue ale NATO de întărire a posturii sale de descurajare şi apărare pe Flancul Estic.

O atenţie specială a fost acordată şi partenerilor vulnerabili, precum Republica Moldova, confruntată cu provocări crescute de securitate.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close