Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Tânără de 13 ani, suspectă în cazul unei crime duble, în județul Botoșani. Două femei au fost găsite fără suflare în locuinţa lor

Tânără de 13 ani, suspectă în cazul unei crime duble, în județul Botoșani. Două femei au fost găsite fără suflare în locuinţa lor

O tânără de doar 13 ani din Botoşani este suspectă într-o crimă terifiantă. Aceasta ar fi ucis două femei, mamă şi fiică, după ce le-ar fi furat bani din casă. Ea nu poate fi momentan audiată, fiind minoră, însă a fost preluată de inspectorii de la Protecţia Copilului.

Tânără de 13 ani, suspectă în cazul unei crime duble, în județul Botoșani. Două femei au fost găsite fără suflare în locuinţa lor
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2022   •   21:39

Ieri, două femei de 82 şi 53 de ani au fost găsite fără suflare în locuinţa lor din localitatea Cristineşti din Botoşani.

Fiica femeii de 82 de ani suferea de handicap de gradul I. La 112 a sunat chiar bărbatul care le îngrijea pe cele două. În casa lor intrau doar el şi o fata de 13 ani, rudă îndepărtată cu acestea, care a devenit acum principalul suspect. Aceasta a mers la ele pentru a discuta, după ce o acuzaseră că ar fi furat bani din casă.

Mama fetei susține că aceasta i-ar fi povestit că în casa femeilor erau doi bărbați, iar unul dintre ei avea un cuțit în mână. Surse din anchetă spun însă că fata ar fi povestit și varianta că ar fi văzut-o pe femeia de 82 de ani cum și-a ucis propria fiică, după care s-a sinucis, iar ea a luat cuțitul și l-a dus înapoi în casă.

„Mama are patru copii dintr-o căsătorie anterioară și mai are încă un băiețel de 3 ani. Erau beneficiari ai alocației de sprijin. Aveau o stare materială nu chiar atât de bună.”, spune primarul din Ibănești, Romică Magopeț.

Minora de 13 ani în acest moment nu poate răspunde penal, motiv pentru care în clipa de față ea are doar calitatea de martor.

Cazul de la Botoșani este unul extrem de delicat din punct de vedere juridic.

Cert este faptul că vineri fata a mers acasă la cele două bătrâne. Acestea din urmă o acuzaseră că ar fi furat niște bani din casa lor, iar vineri fata a mers la ele pentru a lămuri situația.

Minora a fost preluată în regim de urgență de DGASPC Botoșani și urmează să fie expertizată de către specialiștii instituției. Raportul urmează să ajungă apoi pe masa procurorilor. Până atunci însă minora nu poate fi considerată nici măcar suspectă din punct de vedere legal.

Fata provine dintr-o familie săracă. Acum doi ani, mama împreună cu cei patru copii s-au mutat la casa concubinului din satul Ibănești. Între timp, mama a mai născut un copil, al cărui tată este actualul concubin. Între acesta din urmă și cele două bătrâne ucise ar exista relații de rudenie, filieră prin care fata a ajuns în gospodăria acestora.

Vecinii victimelor sunt oripilați și nu pot crede că fata ar fi putut comite singură această dublă crimă. Mai toată lumea ar crede mai degrabă că ar fi fost ajutată.
 

×
Subiecte în articol: Botoșani crimă minora
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close