Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Țeapă de sute de mii de euro, dată de o firmă de mobilier pe comandă. Românii au rămas și fără bani și fără bucătării

Țeapă de sute de mii de euro, dată de o firmă de mobilier pe comandă. Românii au rămas și fără bani și fără bucătării

Sute de români au fost țepuiți după ce au plătit mii de euro pe bucătării la comandă. Oamenii au fost lăsați și fără bucătării și fără bani, după ce firma a închis toate cele 14 showroom-uri din România, printre care și pe cele din București și Cluj.

Țeapă de sute de mii de euro, dată de o firmă de mobilier pe comandă. Românii au rămas și fără bani și fără bucătării
Sursa foto: Gettyimages | YinYang
de Bianca Timșa    |    11 Ian 2023   •   18:34

În medie, persoanele păgubite de compania Bismobil Kitchen au plătit aproximativ 6000 de euro, reprezentând un avans de 70% pentru bucătării pe care nu le-au mai primit. 

Brandul care provine din Republica Moldova avea 14 magazine în toată România, cu două showroomuri deschise în București şi câte unul în oraşe precum Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu sau Oradea. Clienţii erau atraşi cu măsurători gratuite, reduceri şi alte bonificaţii.

Patronii aveau deschise peste 40 de firme pe care încheiau contracte cu clienţii, pentru a fi greu de prins în cazul unor probleme. Care au şi apărut. Compania nu a mai reuşit să livreze la timp produsele şi găsea scuze pentru fiecare întârziere.

Când oamenii au început își dea seama că sunt păcăliți și că nu mai au nicio șansă să își primească produsul, compania a început să închidă, pe rând, showroom-urile din țară.

Reprezentanții firmei nu au anunțat, însă, că sunt în incapacitate de a-și onora comenzile sau de a da banii înapoi. Au scris însă pe Facebook că este o relocare care face parte din strategia de dezvoltare a firmei.

Până acum aproximativ 100 de păgubiți au solicitat să fie reprezentați de o casa de avocatură. Prejudiciul depășește 2.000.000 de lei, așa că plângerea penală va fi depusă la DIICOT București.

×
Subiecte în articol: bucatarii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close