Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Tensiuni la Chișinău de Ziua Victoriei: manifestanții pro-ucraineni au fost agresaţi de filoruși

Tensiuni la Chișinău de Ziua Victoriei: manifestanții pro-ucraineni au fost agresaţi de filoruși

Au fost tensiuni la Chişinău, unde manifestanții pro-ucraineni au fost agresaţi de filoruşii care se aflau la parada de Ziua Victoriei. Incidentele s-au terminat abia după intervenţia forţelor de ordine

Tensiuni la Chișinău de Ziua Victoriei: manifestanții pro-ucraineni au fost agresaţi de filoruși
Sursa foto: Twitter/ Aris Roussinos
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2022   •   18:26

Mai mulți bărbați s-au luat la pumni, după ce o persoană a strigat "Glorie Ucrainei", în Piața Marii Adunări Naţionale din capitala ţării vecine. Jandarmii au intervenit pentru a calma spiritele.

Evenimentul de la Chișinău a fost marcat de tensiuni încă de la început. Guvernul anunțat că anul acesta paradă de Ziua Victoriei nu va avea loc, însă socialiştii moldoveni au organizat propriul eveniment. Participanții au purtat în piept panglică Sfântului Gheorghe, interzisă de autoritățile moldovene pe motiv că este un semn de susținere pentru invazia Ucrainei.

Probleme au fost și la Varșovia, unde Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost atacat cu vopsea roșie. Incidentul a avut loc în timp ce oficial depunea flori la mormântul Soldatului Necunoscut din capitala Poloniei.

În imaginile publicate de presă locală se vede momentul în care ambasadorul rus este stropit cu vopsea roșie, iar gărzile de corp caută să îl protejeze. Polițiștii polonezi au ajuns câteva minute mai târziu la fața locului și i-au ajutat pe diplomați să ajungă la mașinile lor.

×
Subiecte în articol: Chisinau tensiuni
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close