Antena 3 Emisiuni News Hour with CNN Tensiuni la Chișinău de Ziua Victoriei: manifestanții pro-ucraineni au fost agresaţi de filoruși

Tensiuni la Chișinău de Ziua Victoriei: manifestanții pro-ucraineni au fost agresaţi de filoruși

de Redacția Antena 3    |    09 Mai 2022   •   18:26
Tensiuni la Chișinău de Ziua Victoriei: manifestanții pro-ucraineni au fost agresaţi de filoruși
Sursa foto: Twitter/ Aris Roussinos

Au fost tensiuni la Chişinău, unde manifestanții pro-ucraineni au fost agresaţi de filoruşii care se aflau la parada de Ziua Victoriei. Incidentele s-au terminat abia după intervenţia forţelor de ordine

Mai mulți bărbați s-au luat la pumni, după ce o persoană a strigat "Glorie Ucrainei", în Piața Marii Adunări Naţionale din capitala ţării vecine. Jandarmii au intervenit pentru a calma spiritele.

Evenimentul de la Chișinău a fost marcat de tensiuni încă de la început. Guvernul anunțat că anul acesta paradă de Ziua Victoriei nu va avea loc, însă socialiştii moldoveni au organizat propriul eveniment. Participanții au purtat în piept panglică Sfântului Gheorghe, interzisă de autoritățile moldovene pe motiv că este un semn de susținere pentru invazia Ucrainei.

Probleme au fost și la Varșovia, unde Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost atacat cu vopsea roșie. Incidentul a avut loc în timp ce oficial depunea flori la mormântul Soldatului Necunoscut din capitala Poloniei.

În imaginile publicate de presă locală se vede momentul în care ambasadorul rus este stropit cu vopsea roșie, iar gărzile de corp caută să îl protejeze. Polițiștii polonezi au ajuns câteva minute mai târziu la fața locului și i-au ajutat pe diplomați să ajungă la mașinile lor.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close