Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Trei români care mergeau în Italia au murit, după ce un autocar s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia

Trei români care mergeau în Italia au murit, după ce un autocar s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia

Trei români au murit, iar alţi patru au ajuns de urgenţă la spital, după ce autocarul care îi ducea în Italia s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia.

Trei români care mergeau în Italia au murit, după ce un autocar s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia
Sursa foto: 24ur.com
de Alin Tarnovschi    |    03 Feb 2023   •   13:52

Accidentul s-a petrecut, în această dimineaţă, în jurul orei 05.00, pe autostrada A1 din Slovenia, între localităţile Garčiani şi Murska Sobota.

În autocar se aflau 32 de români care mergeau în Italia. La un moment dat, şoferul a pierdut controlul volanului, iar autocarul s-a răsturnat în afara autostrăzii.

În urma accidentului, trei români au murit, iar alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la spital.

Ceilalţi 25 de români, care au scăpat nevătămaţi din accident, au fost preluaţi de autorităţile din Slovenia.

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident.

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

MAE informează că, anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență în legătura cu acest accident. Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile locale privind evoluția stării de sănătate a răniților, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, precum și sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

×
Subiecte în articol: slovenia accident
Parteneri
Ministrul Educației are COVID-19
x close