Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Trupurile soldaților ruși uciși stau cu sutele în camioane frigorifice, în Ucraina. Corespondent CNN: ”Oficialii spun că fac teste ADN pe cadavrele ruseşti”

Trupurile soldaților ruși uciși stau cu sutele în camioane frigorifice, în Ucraina. Corespondent CNN: ”Oficialii spun că fac teste ADN pe cadavrele ruseşti”

Drumul spre frontul din Ucraina e presărat cu multe cruci. Soldaţii căzuţi în lupta pentru patrie sunt înmormântaţi creştineşte, unde se poate. În cimitire, reporterii CNN au filmat imagini care dau fiori. Gropi goale, proaspăt săpate, stau mărturie a faptului că războiul nu se va termina în curând.

Trupurile soldaților ruși uciși stau cu sutele în camioane frigorifice, în Ucraina. Corespondent CNN: ”Oficialii spun că fac teste ADN pe cadavrele ruseşti”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2022   •   19:34

Tot ei au surprins şi cealaltă faţă a războiului. Camioane frigorifice uriaşe, pline cu trupurile "uitate" ale soldaţilor ruşi.

Corespondentul CNN, Ivan Watson, a descris atmosfera din orașul ucrainean Dnipro:

„Cimitirele militare transmit realitatea dură în care trăieşte Ucraina de câţiva ani. Toate aceste cruci marchează mormintele militarilor ucraineni care au murit în lupta împotriva separatiştilor susţinuţi de Rusia în regiunea Donbas, din 2014.

Pe partea aceasta avem morminte noi, sunt pentru victimele invaziei ruseşti în Ucraina care a fost lansată pe 24 februarie anul acesta. Unul dintre cei căzuţi este Mikhail Zadiraka, născut în 1997, avea doar 25 de ani. Dacă veniţi aici, vedeţi încă un lucru care aminteşte despre cât negru este acest conflict. Autorităţile au săpat zeci de noi morminte, anticipând creşterea numărului de victime în acest conflict teribil.

Camionul frigorific reprezintă o altă faţă a războiului. Este parcat în afara unei morgi, iar oficialii locali spun că este parţial plin cu trupurile a aproximativ 350 de soldaţi ruşi. Mai există un camion frigorific. Se spune că este parcat într-o altă parte a oraşului cu aproximativ 400 de cadavre ruseşti. Dacă mergem în această parte putem simţi mirosul cadavrelor.

Oficialii ucraineni spun că fac teste ADN pe cadavrele ruseşti şi că vor trimite trupurile în capitala ucraineană pentru a fi reîntoarse în Rusia, la familii, pentru a fi îngropate cum se cuvine.”

 

×
Subiecte în articol: Ucraina soldati Rusia invazie
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close