Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imaginile disperării: Tuburi de sudură pentru asigurarea oxigenului la Spitalul "Sfântul Gheorghe" din Botoşani

Imaginile disperării: Tuburi de sudură pentru asigurarea oxigenului la Spitalul "Sfântul Gheorghe" din Botoşani

În unele spitale, s-au găsit locuri, dar nu ajunge oxigenul. La Spitalul "Sfântul Gheorghe" din Botoşani, lângă paturile bolnavilor stau tuburi uriaşe, folosite şi în sudură. Sunt singurele care fac faţă necesarului din acest moment. Managerul spitalului spune că nevoia de oxigen e atât de mare, încât furnizorii nu mai fac faţă. Şi deseori se întorc în spital cu tuburile încarcate doar pe jumătate.

Imaginile disperării: Tuburi de sudură pentru asigurarea oxigenului la Spitalul "Sfântul Gheorghe" din Botoşani
Sursa foto: Antena 3
de Cătălin Onofrei    |    20 Oct 2021   •   18:26

Spitalului de Recuperare "Sfântul Gheorghe" din Botoşani e plin de pacienţi. Lângă paturile lor, stau tuburi de oxigen înalte de 2 metri. Sunt tuburi de sudură, care pot asigura o cantitate mare pe termen lung. E ceea ce le trebuie acestor bolnavi care altfel nu pot să respire. Din două în două ore, un angajat al spitalului pleacă să le încarce, chiar şi la jumătate din capacitate.

Spitalul "Sfântul Gheorghe" nu are staţie de oxigen, fiind un spital de recuperare. Dar în condiţiile actuale, nevoia e disperată. 50 din cei 78 de pacienţi sunt dependenţi de oxigenul din aceste tuburi!

"Am luat legătura cu Suceava, cu firmele din Suceava, Piatra Neamţ, Tg Neamţ şi toţi s-au plâns de aceeaşi problemă, nu au oxigen, aduc câteva tuburi şi le ţin pentru judeţul lor", explică managerul spitalului, Gabriela Varzari.

Pacienţii cu forme severe sunt pe două surse de oxigen, concentratoare şi tuburi de oxigen, mai spune managerul care a solicitat sprijin la DSP și toate forurile cu speranța că va primi ajutor și nu va fi în situația de a trimite pacienții la alte unități sanitare.

Rata de incidență a ajuns la 9,05 în municipiul Botoșani

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, 199 de persoane au fost diagnosticate în judeţ cu Covid19. Cele mai multe dintre cazuri, respectiv 105, sunt în municipiul Botoşani, unde rata de infectare a depăşit, din nou, 9 cazuri la mia de locuitori. Astfel, astăzi, indicele este de 9,05 cazuri la mia de locuitori.

De la debutul pandemiei până în prezent 19.549 de botoşăneni s-au îmbolnăvit de Covid, iar 16.507, adică 84,43%, s-au vindecat. Din nefericire 942 persoane, adică 4,82%, au pierdut lupta cu boala.

La nivelul judeţului în prezent sunt 2.101 cazuri active de boală, iar 1.076 dintre acestea sunt în municipiul Botoşani. La nivelul judeţului indicele de infectare este de 4,73.

Primăria Botoşani a închiriat un excavator pentru gropile morţilor de COVID. "Suntem într-o situaţie anormală"

La Botoșani, groparii nu mai fac faţă numărului uriaş de morţi de COVID, aşa că ajung să ia măsuri extreme. Primăria municipiului a închiriat un excavator ca să sape gropile. 

 

 

 

 

×

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close