Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Vaporul de lux construit pentru Nicolae Ceauşescu poate fi închiriat de turişti

Vaporul de lux construit pentru Nicolae Ceauşescu poate fi închiriat de turişti

Vaporul de lux construit pentru Nicolae Ceauşescu poate fi închiriat de turişti. Ancorat în portul Brăila, vasul Mureş are trei etaje, zeci de camere şi mai multe saloane de protocol.

Vaporul de lux construit pentru Nicolae Ceauşescu poate fi închiriat de turişti
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2023   •   18:58

Preţul, însă, este unul pe măsură, adică de ordinul miilor de euro, iar cei care vor să îl închirieze trebuie să plătească inclusiv combustibilul.

Nicolae Ceaușescu a dat comanda construirii vasului după o vizită în Egipt, în 1979. Astfel, în 1986 ieșea din Șantierul Naval Oltenița nava ce pe atunci purta numele lui "Mircea cel Mare". Nava, care astăzi este numită "Mureş", are trei etaje ce includ doar la primul nivel 12 cabine, patru apartamente şi o zonă de protocol.

Mobilierul este sculptat manual în lemn de tei, iar tapiţeria este din mătase naturală. Cea mai mare încăpere de la bordul navei, ce măsoară 200 de metri pătrați, este salonul de protocol.

Citeşte şi: Celebrele vile de protocol ale lui Nicolae Ceuşescu pot fi închiriate de turişti

La 35 de ani de la lansare, tot ce se află la bordul navei este autentic şi intact.

Singurele modificări au fost aduse în cabina de comandă, pentru a ţine pasul cu tehnica avansată.

Cei interesați pot închiria "Mureșul" pentru croaziere pe Dunăre, întâlniri de afaceri sau simpozioane. Însă prețul este unul pe măsură. Iar clienții plătesc și combustibulul, care trece de 800 de litri de carburant pe oră.

×
Subiecte în articol: vapor Nicolae Ceauşescu Brăila
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close