Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Celebrele vile de protocol ale lui Nicolae Ceuşescu pot fi închiriate de turişti

Celebrele vile de protocol ale lui Nicolae Ceuşescu pot fi închiriate de turişti

Celebrele vile de protocol ale familiei Ceaușescu de la malul mării pot fi acum închiriate în regim turistic. Au fost construite în 1970 și nu au suferit modificări, astfel că turiștii pot admira mobilierul sau arhitectura din acea perioadă.

de Claudia Popovici    |    19 Iul 2023   •   20:30

În 1970, în stațiunea Neptun, Nicolae Ceaușescu construia un complex de vile luxoase, vile care au fost vizitate de toate personalitățile comuniste din acea perioadă. Acum au fost cumpărate de investitori privați și transformate în apartamente de lux ce pot fi închiriate de turiști.

"Din fostele vile de protocol avem posibilitatea înspre închiriere către turiști aproximativ la un număr de cinci vile. Dintre acestea, un număr de trei vile sunt renovate la un standard modern, trei stele sau patru stele, în funcție de vilă, pot fi închiriate pe apartamente, dar avem și vile din anii de atunci, păstrate la un confort cât se poate de bun, dar nerenovate.

Și pot fi închiriate și acelea la cheie. Se pot închiria și turiștii vor da față în față cu vremurile de atunci. Ele au partea de mobilier din lemn masiv care sunt cât de bine s-a putut, întreținute ușile, pardoseala", spune Relu Cărpraru, manager agenţie de turism. 

Persoanele care au prins perioada comunistă își aduc aminte cu nostalgie de vremurile în care aceste vile erau noi.

"Eu vin de atunci în stațiunea asta, am crescut aici și îmi place în continuare. Îmi place că e liniște, că e verdeață, e apa bună", spune o femeie.

Prețurile pentru un apartament de două camere pleacă de la 360 lei pe noapte la început și sfârșit de sezon, în timp ce în mijlocul sezonului prețul ajunge la 800 lei pe noapte.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close