Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Volodimir Zelenski: "Donbasul este complet distrus. Acolo este infernul"

Volodimir Zelenski: "Donbasul este complet distrus. Acolo este infernul"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că forţele ruse au "distrus complet" regiunea industrială din Donbas, în estul Ucrainei.

Volodimir Zelenski: "Donbasul este complet distrus. Acolo este infernul"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Silvia Preda    |    20 Mai 2022   •   18:51

Volodimir Zelenski este de părere că forţele ruse încearcă să ucidă cât mai mulţi ucraineni şi să provoace cât mai multe daune posibil.

"Acolo este infernul şi nu este o exagerare", a remarcat preşedintele ucrainean într-o alocuţiune video difuzată târziu joi seara, adăugând că 12 persoane au fost ucise în cursul unui "bombardament brutal şi absolut fără sens" joi la Severodoneţk.

Război în Ucraina, ziua 86

"Atacuri aeriene au loc constant asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei. Donbasul este complet distrus", a subliniat Volodimir Zelenski.

"Aceasta este o tentativă deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni posibil, de a distruge cât mai multe imobile, infrastructură socială şi întreprinderi", a mai spus preşedintele ucrainean, în contextul invaziei declanşate de Rusia împotriva ţării sale la 24 februarie.

Război în Ucraina, ziua 86. Armata ucraineană a respins 16 atacuri ruseşti în ultimele 24 de ore, în regiunea Lugansk şi Donesk. Peste 20 de blindate ruseşti şi 8 tancuri au fost distruse.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Donbas
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close