Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Voucherele de la primărie, motiv de scandal. Banii ar fi prea puțini

Voucherele de la primărie, motiv de scandal. Banii ar fi prea puțini

Locuitorii din Năvodari vor primi centrale termice gratis, dar asta pentru că edilii au decis să taie căldura în tot orașul. Practic, sistemul centralizat de încălzire dispare din cauza numărului mic de abonați, dar și din cauza datoriilor acumulate de aceștia

Voucherele de la primărie, motiv de scandal. Banii ar fi prea puțini
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Gabriel Dano    |    24 Aug 2022   •   18:42

Decizia municipalității a stârnit însă multe nemulțumiri. Nu toată lumea primește vouchere. În plus, se plâng mulți, banii ar fi prea puțini. Din cei 10.000 de abonați pe care îi avea inițial, Termica Distribuție Năvodari a mai rămas cu doar 1700, motiv pentru care, de la 1 octombrie sistemul centralizat de încălzire al orașului va fi închis.

Cei care nu își permit să își cumpere singuri centrale termice vor primi bani de la Primărie - mai exact, un ajutor financiar nerambursabil de 4.000 de lei pentru achiziționarea și instalarea unui sistem de încălzire a locuinței și prepararea apei calde.

Ajutorul se acordă o singură dată familiilor nevoiașe din orașul Năvodari, care au venituri nete lunare pe membru de până la 1.500 de lei și persoanelor singure care au venituri lunare de până la 2053 de lei.

Însă asta nu e singura condiție care trebuie îndeplinită pentru a primi voucherul. Una dintre condițiile pentru primirea acestui ajutor financiar nerambursabil este lipsa datoriilor către Termica Distribuție. Adică aproximativ 400 de oameni vor beneficia de acest ajutor. Unii spun că sunt mulțumiți de decizie, Alții susțin că, în fapt, costurile sunt mult mai mari. Pe lângă centrală, au de plătit și instalațiile, plus manopera.

×
Subiecte în articol: Navodari vouchere
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close