Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Voucherele de vacanţă ţin turismul românesc pe linia de plutire. Cât a încasat sectorul HoReCa anual

Voucherele de vacanţă ţin turismul românesc pe linia de plutire. Cât a încasat sectorul HoReCa anual

De cinci ani de zile, voucherele de vacanţă au ţinut turismul românesc pe linia de plutire.

Voucherele de vacanţă ţin turismul românesc pe linia de plutire. Cât a încasat sectorul HoReCa anual
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2023   •   18:50

Mulţi români îşi permit concediu la mare sau la munte doar cu ajutorul acestor tichete.

Au fost pompate aproape două miliarde de euro în sectorul HORECA, şi, cu toate astea, multe dintre spaţiile de cazare arată la fel ca în 2018.

Voucherele de vacanţă au salvat turismul românesc în ultimii cinci ani.

HORECA a încasat anual 350 de milioane de euro prin intermediul acestor vouchere. În cinci ani de subvenţii, suma ajunge la peste 1,7 miliarde de euro. Bani pe care unii hotelieri au decis să îi investească în modernizarea spaţiilor de cazare.

Citeşte şi: Ofertele pregătite de hotelieri pentru Paște. Cât costă un sejur în Poiana Brașov sau în stațiunile balneare

Pe litoralul românesc, anul trecut, au fost hoteluri care au trăit în proporție de 50 - 90% pe baza voucherelor de vacanță. Circulația turistică internă înseamnă, în mare măsură, doar bani mutați dintr-un buzunar în altul, prin intermediul acestor subvenţii.

Iar reprezentanţii industriei turismului din România au cerut o lege prin care să se ofere astfel de vouchere tuturor românilor, indiferent că sunt angajaţi la o companie privată. Lucru care nu ar face decât să decupleze turismul intern de la circulaţia internaţională.
 

×
Subiecte în articol: vouchere vouchere de vacanţa vacanţă
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close