Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Pauză de câteva zile de la caniculă. Meteorologii au anunţat ziua în care se va încălzi din nou

Pauză de câteva zile de la caniculă. Meteorologii au anunţat ziua în care se va încălzi din nou

A fost a doua zi în care românii au avut de suportat temperaturi extrem de ridicate. Vom avea o pauză de doar câteva zile de la caniculă, spun meteorologii.

Pauză de câteva zile de la caniculă. Meteorologii au anunţat ziua în care se va încălzi din nou
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   19:01

A fost cea mai fierbinte dimineaţă din ultimii 60 de ani pentru sud-estul ţării. Dacă în unele județe oamenii s-au confruntat cu vijelii și vânt puternic, restul zonelor au fost uscate de soarele puternic.

Şi astăzi, termometrele au indicat peste 45 de grade la soare.

Vom avea o pauză de doar câteva zile de la caniculă. Meteorologii spun că de sâmbătă se va încălzi din nou, dar temperaturile nu vor mai ajunge până la 40 de grade Celsius.

Până atunci, însă, vom vedea scăderi de temperatură de până la 15 grade Celsius faţă de zilele trecute, iar în partea de sud a ţării se vor muta furtunile care astăzi au lovit centrul şi vestul ţării. 

Citeşte şi: Vremea a făcut prăpăd. Pagube însemnate în toată ţara provocate de vijeliile violente

Mihai Huştiu, meteorolog ANM, spune că masa de aer fierbinte se va retrage către sud-estul țării și vom vedea mâine o schimbare importantă în regimul termic.

"Aerul polar care pătrunde dinspre Europa Centrală va cuprinde mâine întreaga țară și vom ajunge la o vreme răcoroasă, temperaturi și cu 10-15 grade mai coborâte. 17-19 grade prin Transilvania, Maramureș, 27-28 grade prin sud.

Mâine oricum o ameliorare și sub aspectul instabilității, vor mai fi ceva averse și descărcări prin partea de sud, oricum intensitatea fenomenului de instabilitate se diminuează semnificativ încă din a doua parte a nopții când vom mai avea un cod galben pe sud-est ce va viza instabilitatea atmosferică mai accentuată și un cod galben ce va viza rafale de vânt, special pentru sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei", a spus meteorologul, miercuri, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo canicula
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close