Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Zi de foc în Washington DC: Donald Trump, așteptat la tribunal pentru a i se prezenta acuzațiile că a încercat să răstoarne rezultatul alegerilor din 2020

Zi de foc în Washington DC: Donald Trump, așteptat la tribunal pentru a i se prezenta acuzațiile că a încercat să răstoarne rezultatul alegerilor din 2020

Donald Trump, fost președinte american și pretendent la nominalizarea prezidențială din partea Partidului Republican, se află în fața celui mai greu proces de până acum, iar următoare ore se anunță deosebit de tensionate în capitala Statelor Unite.

Zi de foc în Washington DC: Donald Trump, așteptat la tribunal pentru a i se prezenta acuzațiile că a încercat să răstoarne rezultatul alegerilor din 2020
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   19:11

Trump a fost pus sub acuzare pentru tentativa de a falsifica rezultatele alegerilor din 2020 şi pentru revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Magnatul republican a reacționat în stilul său caracteristic: l-a numit "nebun" pe procurorul special Jack Smith și a spus că acesta încearcă să îi distrugă campania pentru alegerile de anul viitor.

Punerea sub acuzare presupune încă o formalitate: fostului președinte trebuie să i se prezinte în mod formal capetele de acuzare din rechizitoriul procurorului Smith.

Citește și: Donald Trump, cu 47% în sondajele republicane, este apărat la CNN de rivalul Ron DeSantis, cu 19% sprijin

"Mă aflu în New Jersey, foarte aproape de clubul de golf din Bedminster, unde se află fostul președinte Trump. Mâine, în cadrul înfățișării la Tribunalul din Washington DC, este posibil ca Trump şi echipa sa să se prezinte în persoană, cu toate că există posibilitatea comunicării prin videoconferinţă.

În ultima mea comunicare cu echipa lui Donald Trump, mi s-a spus că încă se lucrează la detalii.

Nu mi s-a confirmat că fostul președinte va veni personal la tribunal, dar auzim de la oficiali din Washington DC că acesta va veni. Va fi acolo pentru a i se prezenta acuzațiile în legătură cu faptul că a încercat să răstoarne rezultatul alegerilor din 2020 și să obstrucționeze validarea, de către Congres, a rezultatului acestor alegeri", a relatat corespondentul CNN Alayna Treene.

Inculparea pentru tentativa de a răsturna rezultatele electorale din 2020 este cea mai gravă de până în prezent la adresa fostului președinte, în timp ce acesta își face campanie pentru a reveni la Casa Albă.

Rechizitoriul procurorilor americani vine în urma anchetei privind insurecția instigată de Trump, în 6 ianuarie 2021, în urma căreia Capitoliul, sediul legislativului american, a fost invadat de susținătorii fostului președinte.

Mai multe persoane şi-au pierdut viața atunci.

Ancheta a analizat acțiunile lui Donald Trump în perioada de două luni dintre momentul în care a pierdut alegerile în fața lui Joe Biden și episoadele violente din Washington DC.

Donald Trump se confruntă cu 78 de capete de acuzare în trei procese diferite

Actul de acuzare arată că Trump se face vinovat de conspirație cu scopul de a obstrucționa și bloca funcționarea guvernului federal.

Trump a încercat, fără succes, să-l convingă pe vicepreședintele Mike Pence să încerce să blocheze validarea lui Joe Biden ca președinte, pe 6 ianuarie 2021.

Rechizitoriul citează, de asemenea, numeroși oficiali americani și membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump, care l-ar fi informat pe acesta că a pierdut alegerile și că nu există dovezi de fraudă electorală.

Donald Trump se confruntă acum cu 78 de capete de acuzare în total, în trei cazuri diferite. El rămâne, în același timp, favorit în competiția din Partidul Republican pentru o nouă candidatură la președinția SUA.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close