Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Staţiunea din inima Deltei care atrage ca un magnet mii de turişti | Locul în care oricine poate prinde peşte

Staţiunea din inima Deltei care atrage ca un magnet mii de turişti | Locul în care oricine poate prinde peşte

Vacanțele În Delta Dunării au devenit, în ultimii ani, o opțiune pentru tot mai mulți turiști, fie ei români sau străini. De altfel, odată cu sosirea primăverii, satale din Deltă devin un adevărat furnicar. Managerii de resorturi au pregătit deja pachete speciale. Au fost incluse activități inedite pentru ca oaspeții să aibă parte de o vacanță de neuitat.

Staţiunea din inima Deltei care atrage ca un magnet mii de turişti | Locul în care oricine poate prinde peşte
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   18:37

Călătoria noastră spre paradisul salbatic a început în Crișan, micuțul sat tulcean. L-am ales gândindu-ne că este cel mai accesibil nod de plecare mai apoi spre unele dintre cele mai apreciate destinații din Deltă: lacul Bogdaproste, padurea Letea, Sulina sau Mila 23. Imediat ce ne-am cazat în camerele spațioase, luminoase și amenajate cu mult bun gust, am coborat pentru a ne pregăti prima excursie spre misterioasele canale.

"Avem mai multe tipuri de excursii. Cea mai ușoară ca timp este de 2 ore. Include plimbarea pe canale și lacuri, unde se pot vedea multe păsări și flora Deltei. La dispoziția turiștilor punem în jur de 50 de ambarcațiuni, iar programul începe de la răsărit și ține până la apus.", ne-a explicat Vasile Dumitru, ghid turistic în Delta Dunării. 

În ziua următoare, eram pregătiți pentru marea aventură din inima Deltei. Ne-a însoțit ghidul nostru, Vasile Dumitru. Traversând Dunărea Veche am ajuns pe canalul Bogdaproste şi apoi lacul cu același nume. Locul este renumit pentru pescuitul la știucă, biban, crap, caraș și platică. Este, însă, şi una dintre zonele populate de un număr impresionant de păsări.



Domnul Vasile ne spune că primăvara este pentru mulți turisti anotimpul ideal pentru o vacanță în Deltă. Vremea este perfectă, țânțarii nu-și fac încă simțită prezența, iar răsăriturile și apusurile sunt spectaculoase. Cei mai încântați de vreme și spectacolul oferit de natură sunt turiștii străini.

Lacurile Deltei au ceva aparte, dincolo de faptul că oferă sursă de hrană și adăpost pentru sute de specii de păsări. Așa că în ziua următoare ne-am întors, de această dată, la pescuit. Ne-a convins domnul Adi, care spune că, pe aceste lacuri, aproape oricine poate prinde pește. (...)

Am lăsat pescuitul în seama profesioniștilor și ne-am îndreptat spre Dunărea Veche într-un caiac, unde aveam să descoperim că ne pricepem ceva mai bine la pescuit. O adevărată aventură pe canalele și lacurile Deltei și ocazia perfectă pentru a cunoaște peisajul de vis, coloniile de păsări și lumea apelor, chiar din mijlocul ei.

Nu mulți sunt cei care știu că cea mai potrivită perioadă de a vizita Pădurea Letea este primăvara, mai ales în lunile aprilie-mai când natura oferă unul dintre cele mai frumoase spectacole, iar accesul de la resortul din Crișan spre locurile unde puteți admira caii salbatici se face foarte uşor cu barca.

Indiferent de activiăațile pentru care optați, Delta rămâne de fiecare dată un pariu câștigat pentru cei care iubesc natura.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close