Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine 3 gustări delicioase pe care le poţi face la orice oră

3 gustări delicioase pe care le poţi face la orice oră

Românii sunt cei mai mari mâncători de pâine ai Uniunii Europene. În medie, consumul pe cap de locuitor într-un an este de peste 90 de kilograme.

 3 gustări delicioase pe care le poţi face la orice oră
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2022   •   16:31

Dacă și tu ești unul dintre fanii acestui aliment, trebuie să știi că specialiștii ne recomandă să citim întotdeauna eticheta și să optăm doar pentru produsele integrale. Astăzi, îți sugerăm trei rețete super gustoase, care au în prim-plan o pâine de bună calitate. 

"Vom pregăti un sandwich senzațional pentru mic dejun. Ce avem nevoie? În primul rând, de o pâine sănătoasă, o pâine de calitate. Vom face un toast avocado, ou poșat, o salată mixtă și un sos pesto senzațional", a spus chef-ul Iulian Olaru.

Primul pas – prăjirea pâinii. Specialiștii recomandă o pâine din 100% grâu integral, care păstrează proteinele și nutrienții din cereale și nu are adaousri de conservanți și E-uri.

Între timp, apa fierbe, vom poșa ouăle.

Dacă îți dorești un ou poșat perfect, ai grijă ca acesta să fie proaspăt. Testează-l înainte. Ia un pahar cu apă și pune oul – dacă stă la fund e proaspăt, dacă stă vertical, are 2-3 săptămâni, dacă plutește, e foarte vechi.  

Avocado am folosit doar jumătate, l-am tăiat foarte mărunt, o să punem și câteva roșioare. Apoi, se întinde pe felia de pâine și se așează oul poșat în mijloc. Avem rucola, baby spanac și salată verde, roșioare, sare, puțin piper, secretul – puțin pesto, și nelipsitul ulei de măsline.  

La final, nu uita... niciun fel de mâncare nu e la fel de gustos fără plating. E voila! Un mic dejun delicios și foarte rapid.

Păstrăm aceeași pâine sănătoasă, care favorizează digestia corectă și o absorbție mai bună a substanțelor nutrivite, și pregătim ceva super gustos și rapid pentru masa de prânz – bruschetti.

Bruscheta tradițională, cea cu roșii, busuioc, usturoi. Și o să mai facem una, am aici un sos quatro formaggi pregătit și miez de nucă. Începem, din nou, cu prăjirea pâinii.

Acum, vom lua puțin ulei, usturoiul, ca să îi dăm gust, doar la cele cu roșii. Se taie felia de pâine în jumătate și se adaugă roșiile asezonate cu usturoi și busuioc. Acum, pentru sosul quatro formaggi am folosit niște smântână de gătit, patru feluri de brâzneturi: brie, gorgonzola, parmezzan și puțin unt la final și piper de bună calitate.

Le tăiem și pe acestea în doua, ca să fie ușor de mâncat. Și, la final, adăugăm nucile. Iar pentru o aromă și mai interesantă, nu uita de crema de oțet balsamic.

Iar pentru cină, Iulian Olaru ne propune un sandwich bogat în proteine și nutrienți. Pâinea folosită de chef reduce riscul bolilor de inimă prin scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale și contribuie eficient la menținerea unei siluete frumoase, controlând mai bine nivelul zahărului din sânge.

Ulei de măsline, câte o linguriță, nu mai mult. Puțină sare și piper. Acum, vom pune acest sos de sfeclă roșie. Pentru acest sos ai nevoie de sfeclă roșie tăiată felii și ulei de măsline. Mixate împreună formează o combinație super delicioasă.

Vom pune sălățica noastră, pipetul de pui, puțin ulei. Chef mai adaugă la sandwich ou fiert, două felii de roșii și încă puțină salată. E voila! Un sandwich sănătos mâncare sănătoasă în timp foarte, foarte scurt", a mai spus chef-ul Iulian Olaru.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Iulian Olaru
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close