Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine 5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre antrenamentul cu benzi elastice

5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre antrenamentul cu benzi elastice

Tu cum preferi să faci sport? Descoperim ce înseamnă antrenamentul cu benzile elastice. Antrenorul Cornel Moca împărtășește cu noi 5 lucruri pe care trebuie să le știm despre acest tip de mișcare.

5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre antrenamentul cu benzi elastice
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2022   •   13:29

Antrenorul Cornel Moca împărtășește cu noi 5 lucruri pe care trebuie să le știm despre acest tip de mișcare. Benzile elastice sunt la fel de utile ca aparatele și echipamentele costisitoare din sălile de fitness. Ele sunt îndrăgite mai ales de persoanele care vor să se antreneze fără să folosească greutăți.  

Pentru o condiție fizică, psihică și emoțională mai bună, nu este nevoie neapărat să plătești un abonament la sala de fitness sau să-ți cumperi echipamente costisitoare și voluminoase. Antrenorii susțin că benzile elastice pot acoperi toate nevoile, mai ales pe cele ale unui începător.

"Primul și este foarte important este că oricine poate lucra cu benzile elastice – fie că e începător, intermediar ca nivel sau avansat, dat fiind că benzile elastice au o gamă largă de intensitate poate lucra oricine cu ele.", a spus Cornel Moca, antrenor de fitness.

Benzile elastice sunt disponibile pe piață într-o varietate de materiale, grosimi, și culori, ceea ce poate provoca o oarecare confuzie.

Avem ceva de intensitate scăzută și ceva de intensitate mult către dificil. Avantajul la cel textil, pe lângă că e mai rezistent, are și niște inserții de cauciuc, ceea ce le face mult mai stabile atunci când lucrăm și dă categoric un grad de dificultate mai mare.

Grosimea benzii semnalează gradul de rezistență al acesteia – cu cât este mai groasă, cu atât banda este mai dificil de întins. Nici culoarea nu este o simplă alegere estetică. În mod obișnuit, benzile de culori mai închise, precum negru sau mov sunt cele mai tari, iar cele de culori deschise precum galbenul sau rozul vor fi mai flexibile.

Încă un lucru foarte important este că sunt folosite atunci când vrem să facem recuperare medicală. Majoritatea kinetoterapeuților folosesc benzile elastice pentru a ajuta pacienții să se recupereze.
 
Tensiunea constantă a benzilor elastice este benefică și pentru articulații. Acestea nu sunt suprasolicitate, ci dimpotrivă, le face mai puternice și mai flexibile.
 
Al treilea lucru mai poți sportivii de performanță au început să folosească benzi de elastice pentru a-și îmbunătăți calitățile motrice. De asta vedem anumite aptitudini ale unor sportivi, care au bătut record după record, tocmai din cauza faptului că au căutat întotdeauna noi strategii pentru a-și îmbunătăți noi aptitudini.
 
Adevărul este că benzile elastice pot fi folosite pentru antrenamente complete, lucrând fiecare grupă musculară.
 
O să ne ducem într-o genoflexiune laterală, pășim, coborâm. O primă greșeală pe care o fac majoritatea oamenilor este să ducă genunchiul în interior atunci când fac acest exercițiu.
 
Al patrulea lucru important despre benzile elastice este că pot fi accesoriile ideale pentru sesiunie de streching.
 
În vremurile astea stăm foarte mult la birou și avem foarte multă nevoie de streching, exerciții de mobilitate, un set de elastice ne pot ajuta efectiv să scăpăm de acele dureri, să îmbunătățim mobilitatea articulară și flexibilitatea musculară.
 
Dacă prind de sus, mi se întinde și gama, aici se întinde gamba, spatele, umerii și pe măsură ce simt că mai pot mai avansez, picioarele să fie drepte.
 
Al cincilea lucru – sunt ușor de depozitat și sunt foarte ieftine. Asta înseamnă că le putem lua cu noi, nu ocupă spațiu și suntem gata oricând de un antrenament.
 
Benzile elastice sunt printre cele mai mici și mai ușoare accesorii. Prin urmare, încap în toate bagajele. Astfel, să ai benzi elastice înseamnă să ai propria sală de fitness oriunde te-ai duce.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close