Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine 5 rețete simple de gătit. Sfaturi utile și practice

5 rețete simple de gătit. Sfaturi utile și practice

Cele care urmează conțin idei simple de preparate cu care putem surprinde papilele gustative ale întregii familii.

5 rețete simple de gătit. Sfaturi utile și practice
Sursa foto: Unsplash.com | Jason Briscoe
de Georgiana Mihăilă    |    07 Oct 2021   •   16:54

Dacă tot petrecem atât de multe ore pe conturile de social media, măcar să fie cu folos. De exemplu, mie îmi plac clipurile scurte în care găsesc tot felul de sugestii. Am salvat câteva și vreau să le împărtășesc cu voi. Cele care urmează conțin idei simple de preparate cu care putem surprinde papilele gustative ale întregii familii.

Primul clip care ne-a atras atenția este în strânsă legătură cu sezonul în care ne aflăm. O rețetă delicioasă de compot. Alege fructele preferate și taie-le în cubulețe mici. Apoi, pune-le în borcane și completează cu zahăr și apă.

Ulterior, închide bine borcanele, amestecă compoziția din interior și fierbe-le până când fructele se ridică la suprafață. La final, nu uita să le pui cu capacul în jos și să le lași până ce se răcesc. Această băutură dulce poate fi păstrată până la primăvară. 

Iar aceasta nu este singura rețetă delicioasă pe care am găsit-o. Tot pentru iarnă, cumpără un kilogram de roșii cherry, spală-le bine, taie-le în jumătate, adaugă condimente, precum sare, piper și oregano, întinde-le pe o foaie de copt și bagă-le la cuptor. Între timp, ia un borcan și pune ulei de măsline, câteva feliuțe de ardei iute și de usturoi, iar când roșiile s-au uscat bine, adaugă-le și pe ele. La final, completează cu ulei de măsline și închide bine capacul.

Și acum... o rețetă pentru zilele în care aveți musafiri. Nu veți avea nevoie decât de câteva copănele și un amestec bun de legume. Primul pas este să condimentați carnea cu aromele preferate. Ulterior, aranjați-le astfel. Practic, va trebui să bagați fiecare os între grilele de la grătarul de la cuptor. Sub copănele, plasați tava cu legume, fiindcă astfel, acestea vor deveni mult mai gustoase.

Am ales doar rețete foarte simple. Iar acesta care urmează o să iti placă la nebunie. Cumpără câțiva crenvuști, taie-i în mai multe bucătele mici, pune-le câte o scobitoare și dă-i prin aluat. Ulterior, prăjește-i într-o friteuză cu ulei. La final, servește aceste bunătăți cu sosul tău preferat.

Iar ultima rețetă este ideală pentru persoanele care își doresc un desert simplu și delicios. Ai nevoie de o bucată de aluat pe care să o împletești pe două bețe pentru mâncare chinezească. La final, nu rămâne decât să scoți bețele și să bagi rezultatul obținut la cuptor. Acum, poftă bună!

 

 

5 RETETE SIMPLE DE GATIT- SFATURI UTILE SI PRACTICE

 

CUM PĂSTRĂM ROȘIILE PESTE IARNĂ

 

×
Subiecte în articol: Numai de bine retete
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close