Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine 6 greşeli frecvente pe care le facem în bucătărie

6 greşeli frecvente pe care le facem în bucătărie

În 2021, toți suntem bucătari profesioniști la noi în bucătărie. Motiv pentru care am întocmit o listă cu ȘASE dintre cele mai întâlnite greșeli culinare, care îți pot pune preparatele în pericol.

6 greşeli frecvente pe care le facem în bucătărie
Sursa foto: Unsplash.com | Jason Briscoe
de Georgiana Mihăilă    |    25 Noi 2021   •   07:30

Cu un simplu search pe google afli rețeta pe care ți-o dorești, şi toți pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru un preparat gustos. Însă, ți se spune ceea ce trebuie să faci, dar nu și ceea ce NU ar trebui să faci. 

Prima greșeală – decongeralea cărnii la temperatura camerei

Chiar dacă acest obicei grăbește procesul, nu este cea mai bună opțiune, pentru că bacteriile se pot înmulți mai rapid, iar carnea se poate strica. 

Specialiștii susțin că cel mai sigur este să o muți din congelator în frigider. Însă, dacă ești în căutarea unei variante mai rapide, poți pune carnea în apă rece cu gheață, într-o pungă etanșă.

Dar, atenție, nu uita să schimbi apa la fiecare jumătate de oră. 

A doua greșeală – clătești legumele cu apă

Corect este să folosești acțiunea mecanică, adică să le freci cu mâinile, astfel încât să fie îndepărteți și microbii și pesticidele, nu doar murdăria vizibilă. Pentru un plus de siguranță, le poți înmuia și în apă amestecată cu un strop de bicarbonat. 

A treia greșeală – folosești fructe uscate nehidratate

Dacă vrei să le incluzi într-o salată sau într-un preparat gătit, ar trebui să le adaugi în apă clocotită pentru aproximativ 15 minute. Astfel, vor deveni mai moi, iar gustul va fi mai intens.  

A patra greșeală – marinezi carnea mai mult de 12 ore

Și tu crezi mitul conform căruia cu cât sta mai mult cu atât e mai bună? Total neadevărat. De fapt, acest obcei o face să devină mai tare. În realitate, 20 de minute sunt suficiente.

A cincea greșeală – frămânți aluatul prea mult timp

Într-adevăr, această opțiune poate fi bună pentru pizza, dar nu este indicată în cazul plăcintelor. Aluatul pentru desert ar trebui să fie pufos, fraged și sfărmicios, nu compact și tare. 

A șasea greșeală – fierbi cartofii într-o oală fără capac

Dacă vrei ca această legumă sa se gătească rapid și uniform, trebuie ca vasul să fie acoperit. 

Acestea sunt doar șase dintre cele mai frecvente greșeli pe care riști să le faci în bucătărie, evită-le, iar șansele ca preparatul tău să iasă perfect vor crește.

×
Subiecte în articol: Numai de bine ela craciun
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close