Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Activităţi şi jocuri pentru întreaga familie, de Ziua Copilului 2021

Activităţi şi jocuri pentru întreaga familie, de Ziua Copilului 2021

Activităţi şi jocuri pentru întreaga familie, de Ziua Copilului 2021. Dacă încă ești în căutare de idei, am vești bune pentru tine! Urmează un material de mare ajutor pentru toți părinții care vor să sărbătorească împreuna cu cei mici.

Activităţi şi jocuri pentru întreaga familie, de Ziua Copilului 2021
de Georgiana Adam    |    01 Iun 2021   •   16:28

Familiile care vor să petreacă Ziua Copilului la interior nu trebuie să se rezume doar la propria locuință. De exemplu, noi am ajuns astăzi într-un spațiu dedicat artei – cei de aici pictează, modelează și olăresc.

Cea din urmă este și principala activitate pe care v-o recomandăm pentru 1 Iunie, fiind potrivită atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

"Olăritul înseamnă realizarea obiectelor din lut sau alte materiale ceramice, strict pe roata olarului. E o tehnică antică pe care o practicau și dacii și da, acum, în prezent, este mult mai populară, pentru că oamenii sunt mai deconectați de natură și au nevoie după o săptămână întreagă la birou să pună mâinile pe ceva real, să simtă materialul și, de ce nu, să aibă un obiect făcut de mâinile lor", a explicat Andra Achim, artist ceramist.

Dacă nu ai mai fost niciodată într-un atelier de olărit, nu-ți face griji, o echipă de profesioniști va fi alături de tine.

"Sincer, nu este simplu, mie mi-a luat o vreme să învăț și acum să pot să și predau. La primul curs majoritatea oamenilor au nevoie de un pic de ajutor", a mai declarat Andra Achim.

O ședintă durează aproximativ o oră și costă 80 de lei de persoană.

"În primul rând, te relaxezi, te poți deconecta și e un moment în care să îți golești mintea. Asta face olăritul – îți golește mintea și te ajută să te concentrezi pe obiectul pe care îl realizezi. Te ajută să ai mai multă dexteritate", a precizat artistul ceramist.

Însă, pentru copiii mai mici de 7 ani olăritul nu este chiar cea mai potrivită activitate.

"Pentru că nu au neapărat forță sau atenție ca să realizeze un obiect, sunt niște tehnici specifice de care trebuie să ții seamă și un copil nu poate să se concentreze neapărat pe asta. Nu trebuie să ai neapărat dexteritate sau cine știe ce viziune artistică", povesteşte Andra.

Copiii sub 7 ani pot face cursuri de pictură. 

"Am avut și copii de trei ani care au pictat și s-au simțit foarte bine. Și eu o aduc pe fetița mea aici în zilele în care atelierul nu e deschis pentru public și ne simțim extraordinar", a spus Andra Achim.

Iar pentru cei care preferă ca 1 Iunie să fie sărbătorit în aer liber, recomandăm plimbările cu barca, drumețiile prin pădure sau, de ce nu, o vizită la o fermă de animale.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close