Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Acupunctura, o metodă terapeutică antică. Beneficii şi afecţiuni tratate

Acupunctura, o metodă terapeutică antică. Beneficii şi afecţiuni tratate

Problemele pe plan emoțional, spiritual și mental nu își găsesc rezolvarea doar în cabinetul psihologului.

Acupunctura, o metodă terapeutică antică. Beneficii şi afecţiuni tratate
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    04 Apr 2024   •   11:15

Specialiștii vorbesc despre beneficiile acupuncturii pentru aceste provocări care apar în viața oricărui om. Stimularea anumitor puncte poate contribui la reducerea anumitor simptome și la îmbunătățirea calității vieții.
 
Principiile medicinei tradiționale chineze susțin că moxa aplicată pe anumite puncte poate contribui la echilibrarea energiei în cazul problemelor emoționale și mentale, inclusiv anxietate și stres.
 
"Sunt oameni care nu știu să se bucure, sunt oameni cărora le este greu să plângă și atunci tot ce face terapia aceasta este să faciliteze procesele acestea. Ele stimulează meredianele și în funcție de punctul pe care îl selectăm, acesta are un impact atât pe plan fizic, cât și pe plan emoțional, mental si spiritual.", a spus Diana Badea, terapeut holistic.
 
Pe plan emoțional, acupunctura poate contribui la deblocarea energiilor blocate și la facilitarea proceselor de vindecare.
 
"Pe plan mental schimbăm perspective, ajută la flexibilitate mentală, la memorie mai bună. Și pe plan spiritual sunt schimbările, din punctul meu de vedere, cele mai profunde, pentru că au un impact la nivel de cine sunt, aspirațiile mele, dorințele mele cele mai profunde, către ce vreau să mă îndrept în viață, ștacheta este mai ridicată când vorbim de partea spirituală.", a mai spus aceasta.

Specialiștii vorbesc și despre beneficii în cazul persoanelor care sunt nefericiți din cauza locului de muncă.


 

×
Subiecte în articol: Numai de bine acupunctura
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close