Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Ce boli poţi lua din mijloacele de transport în comun

Ce boli poţi lua din mijloacele de transport în comun

Ce boli poţi lua din mijloacele de transport în comun
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
27 Feb 2019   •   17:18

Vremea este foarte schimbătoare din punct de vedere termic. Diferenţele de temperatură sunt un moment prielnic pentru tot felul de răceli, viroze şi gripă. Aglomeraţia este unul dintre motivul pentru care afecţiuni dintre cele mai banale se răspândesc cu mare viteză. Mijloacele de transport în comun sunt cadrul ideal în care se transmit de la unii la alţii, fără să realizăm cât de expuşi suntem în realitate.

Virusul gripal se poate transmite cu uşurinţă de la o persoană infectată care strănută sau tuşeşte, însă putem fi expuşi la fel de bine şi unor afecţiuni mai grave.

"Vorbim de bolile infecto-contagioase, rujeolă, rubeolă, tuse convulsivă, scarlatină chiar. Vorbim de afecţiuni mai grave de tip TBC, sau de meningită. Dacă avem o imunitate bună putem să trecem peste aceste infecţii. Ar fi bine ca atunci când timpul e frumos, să evităm şi să mergem o staţie-două pe jos, să evităm contactul strâns în mijloacele de transport care sunt aglomerate (...) E foarte important, când ajungem acasă sau la locul de muncă, să ne spălăm bine pe mâini, cu apă şi săpun timp de câteva minute. Sunt bune şi acele geluri dezinfectante. Important este să nu ducem mâna la nas, la gură, să nu mâncăm fără a ne spăla'', a spus Ruxandra Constantina, medic de familie.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close