Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Ce explicaţii de natură emoţională ascund durerile de spate: "Sunt o hartă a emoțiilor noastre"

Ce explicaţii de natură emoţională ascund durerile de spate: "Sunt o hartă a emoțiilor noastre"

Principala cauză este o problemă de sănătate sau poate poziția incomodă de la locul de muncă. Ei bine, de vină pot fi și cauzele emoționale.

Ce explicaţii de natură emoţională ascund durerile de spate: "Sunt o hartă a emoțiilor noastre"
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2022   •   16:45

Coloana vertebrală este cea mai importantă piesă a scheletului osos, care servește ca punct de ancorare pentru toate celelalte elemente ale corpului, precum trunchiul unui copac. 

"Foarte des ne plângem de durerile de spate, băgăm pastile în noi, apelăm doar la partea medicală, ceea ce este foarte bine, susținem partea medicală, dar uităm sau suntem ignoranți în a săpa în profunzime, să vedem de ce ne doare spate, care sunt cauzele spirituale, emoționale.", a spus Ioniță Andreea, coach spiritual & instructor Theta Healing.

Coloana vertebrală reprezintă aliniament, reprezintă susținere, reprezintă stabilitate.

"E ca o casă, da? Dacă acestei case îi lipsesc cărămizi, are găuri, este stricată în diverse părți, trebuie să vedem în ce parte a ei are loc acea pierdere de energie, ca să vedem care este cauza emoțională. Mie îmi place să împart coloana vertebrală pe ceea ce în spiritualitate numic chakre. De-a lungul coloanei vertebrale există aceste centre energetice.", mai spune Ioniţă Andreea.

În fiecare dintre cele șapte puncte energetice ale coloanei vertebrale găsim o energie.

Dacă ne doare spatele în zona sacrului, în partea de jos, s-ar putea să fie niște nesiguranțe la nivel financiar sau la nivel sexual. S-ar putea să fiu nesigur pe ziua de mâine, s-ar putea să fiu nesigur că îmi pierd job-ul, s-ar putea să fiu nesigur în privința sexualității mele. Acolo este energia brută, materială, este frica zilei, este instinctul de supraviețuire.

Dacă mă doare coloana lombară aici s-ar putea să fie de lucru cu încrederea în sine, poate nu am încredere în mine, poate nu am încredere în oameni, poate sunt lipsit de motivație.

Dacă mă doare coloana vertebrală în spatele pieptului, unde se află chakra inimii, aici s-ar putea să fie niște nesiguranțe legate de capacitatea noastră de a iubi sau de a oferi iubirea, s-ar putea să asociezi iubirea cu tristețea sau iubirea cu singurătatea și atunci nu întâmplător mă cocoșesc. Nu ne cocoșăm doar pentru că ne obosește calculatorul, noi ne cocoșăm ca să ne ascundem, pentru că avem nevoie de curaj, avem nevoie de curaj să dăm piept vieții.

Dacă sunt dureri în zona cervicală, deci în spatele gâtului, s-ar putea să aibă legătură cu nevoia noastră de a controla. De asemenea, durerile în zona cervicală s-ar putea să mai aibă legătură cu capacitatea noastră mentală dusă în extremă – gânduri foarte multe agitație sau s-ar putea să avem o lipsă de viziune, să nu știm ce facem cu viața noastră.

Coloana noastră vertebrală este o hartă, o hartă a emoțiilor noastre și a gândurilor noastre.

Primul lucru pe care îl puteți face, ghiciți care este! Păi să îndreptăm coloana vertebrală. Adu o postură cât poți tu de dreaptă și relaxare în coloana ta vertebrală. Deci corectăm postura – aducem umerii în jos, alungim gâtul, ducem bărbia în spate.

Un alt exercițiu pe care îl putem face este tehnica cu afirmațiile pozitive. O să spun câteva dintre aceste afirmații pentru voi toți și puteți să le repetați alături de mine. Viața este un loc sigur pentru mine. Lumea mă susține. Fac bani cu ușurință, plăcere și cu glorie. Sunt un magnet al abundenței. Știu că vă place asta!  Acestea sunt doar câteva dintre afirmațiile pe care le putem spune pentru a crea o relație de autenticitate cu coloana noastră vertebrală.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close