Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cel mai avansat sistem de chirurgie robotică din lume, acum şi în România

Cel mai avansat sistem de chirurgie robotică din lume, acum şi în România

De la an la an, domeniul medical evoluează tot mai mult. În prezent, vorbim despre tehnologii avansate și inovații continue, care urmăresc beneficiile și bunăstarea pacienților.

Cel mai avansat sistem de chirurgie robotică din lume, acum şi în România
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    16 Iun 2023   •   13:30

Un spital privat din capitală a primit acreditare pentru intervențiile de hernii abdominale, asigurând astfel calitate printr-o chirurgie sigură, fără complicații și cu timp de recuperare redus. Chirurgia robotică este cel mai modern, precis și eficient tratament oferit la ora actuală în întreagă lume și, din fericire, este o soluție pentru numeroase afecțiuni medicale.
 
"In spitalul nostru rezolvam practic toate tipurile de hernii, fie ca vorbim de herniile inghinale, simple sau complexe, fie ca vorbim de herniile de perete abdominal anterior si sigur hernia hiatala aceasta entitate frecvent asociata refluzului gastro-esofagian.", a spus Bogdan Barta, medic primar chirurgie generală.
 
Herniile reprezintă o patologie importantă în România, ele afectând între 4% și 12% din populație. Vârsta reprezintă un criteriu important, întrucât frecvența herniilor este mai mare la copii și vârstnici. Aceasta poate fi de mai multe tipuri – abdominală, de disc și postoperatorie.
 
"Peste 90% din aceste tipuri le realizam in varianta minim-invaziva si aici vorbim de chirurgia laparoscopica sau chirurgia robotica. Intr-adevar, daca e sa discutam de chirurgia robotica avem deja o experienta de doi ani de cand folosim robotul Da Vinci a patra generatie si spunem noi cu niste rezultate foarte bune.", a mai spus medicul.


 
Cu ajutorul tehnologiilor avansate, medicii pot oferi soluții personalizate și eficiente pentru tratarea afecțiunilor, depășind astfel limitele convenționale ale practicii medicale. Acreditările internaționale ale spitatelor sunt o dovadă că pacienții primesc cea mai bună îngrijire, iar calitatea vieții este îmbunățită post operator.
 
"Acreditarea centrului nostru ca centru de excelenta in chirurgia herniala si a mea personala ca Master Surgeon este o consecinta fireasca a unei preocupari continue de peste 12 ani, de a oferi pacientilor nostri cele mai moderne proceduri chirurgicale, apeland la cele mai avansate tehnologii. Aceste acreditari din partea unui organism prestigios international ne ofera noua confirmarea ca am ajuns la un nivel de excelenta dorit si pe de alta parte, pot reprezenta pentru pacientii nostri un garant, o siguranta a actului nostru medical.", a mai spus medicul.
 
Chirurgia robotică oferă numeroase avantaje pentru pacient – incizii și, implicit, cicatrici mai mici, risc scăzut de infecții, spitalizare mai scurtă, durere și disconfort minime, timp de recuperare mai rapid și revenire rapidă la activitățile normale. De asemenea, și chirurgii beneficiează de o vizibilitate mai bună și precizie crescută.
 
Prin utilizarea robotului, medicii pot lua decizii terapeutice mai precise și mai eficiente, reducând astfel riscul de erori medicale și optimizând rezultatele pentru pacienți.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Bogdan Barta
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close