Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Celebra soprană Irina Baianţ prezintă Illuminarium: Bridge of Time, un spectacol extraordinar despre puterea nemuritoare a muzicii

Celebra soprană Irina Baianţ prezintă Illuminarium: Bridge of Time, un spectacol extraordinar despre puterea nemuritoare a muzicii

Soprana Irina Baianț prezintă în luna decembrie la Sala Palatului spectacolul Illuminarium – Bridge of Time.

Celebra soprană Irina Baianţ prezintă Illuminarium: Bridge of Time, un spectacol extraordinar despre puterea nemuritoare a muzicii
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    28 Dec 2023   •   12:12

Frumoasa soprană ne-a dezvăluit lucruri mai puțin știute și ne-a mărturisit care sunt plăcerile ei nevinovate. Este o perioadă intensă pentru ea, mai ales că pregătește primul ei spectacol la Sala Palatului, Illuminarium: Bridge of Time.

Illuminarium – Bridge of Time este un concept care sparge tiparele divertismentului cultural autohton. Spectacolul are loc pe 28 decembrie la Sala Palatului.

Conducerea muzicală este asigurată de maeștrii dirijori Daniel Jinga și Andrei Tudor, alături de Orchestra Metropolitană București.

Soprana Irina Baianț a vorbit, într-un interviu acordat exclusiv pentru rubrica Numai de bine, de la Antena 3 CNN, despre lucruri mai puţin ştiute despre ea, dar şi despre spectacolul de la Sala Palatului Illuminarium – Bridge of Time.

Cum este Irina Baianţ?

"Irina este foarte simplă, foarte naturală. Prietenii care mă cunosc, persoanele apropiate din jurul meu se distrează foarte mult, e o plăcere să stăm împreună și să râdem. Sunt un om creativ, un om simplu, sunt om care ține foarte mult la lucrurile care îi dau o stare de bine și atunci țin lucrurile respective în viața mea".

Te machiezi singură inclusiv pentru concerte, spectacole?

"În 99% dintre cazuri, da. Mă machiez singură, îmi place foarte mult să mă machiez, pot să spun că mă și pricep."

De asemenea, Irina nu lasă să treacă săptămâna fără să facă sport. "E necesar să ai un tonus muscular și să poți să reziști la performanțe scenice, pentru că sunt dificile, și fără o respirație bună și un tonus muscular nu poți să faci foarte multe lucruri pe scenă.", a spus aceasta.

Cât a cântărit cea mai grea rochie pe care ai purtat-o în cadrul unui spectacol?

"Cred că 18 kilograme, dar au fost de dus, nu glumă. Este o rigoare pe care trebuie să o ai, și nu doar în viața unei soprane, cred că în viața. Eu nu cred în tipsuri – bei ou crud, mănânci nu știu ce. Sunt niște lucruri care, într-adevăr, influențează, eu am încercat să mă formez ca un performer care nu are astfel de blocaje mentale până la urmă, sunt niște percepții ușor limitative.

Ce alte plăceri nevinovate mai ai?

"Îmi mai place ginul tonic, adică de cele mai multe ori, dacă ies undeva în oraș, îmi place să beau un gin tonic. Totodată, îmi place să mă joc cu mâinile, să simt texturi în palmă, să mă joc cu materiale.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close