Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Dimineaţa sau seara? În ce parte a zilei este bine să faci sport

Dimineaţa sau seara? În ce parte a zilei este bine să faci sport

Indiferent de momentul zilei în care alegeți să practicați un sport, important este că îl faceți. Însă, există avantaje și dezavantaje care pot apărea la nivelul organismului vostru.

Dimineaţa sau seara? În ce parte a zilei este bine să faci sport
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Sep 2023   •   10:59

Pentru o viață sănătoasă, faceți mișcare în fiecare zi. Sunt convinsă că ați tot auzit această recomandare, însă v-ați întrebat vreodată care ar fi cel mai bun moment al zilei – dimineața sau seara? Aflăm răspunsul de la un antrenor de fitness, care ne-a pregătit o listă cu avantaje și dezavantaje în funcție de ora la care facem sport.

"Este foarte important sa facem sport, fie ca este dimineata, fie ca este seara, dar as recomanda mai degraba dimineata pentru ca te trezesti si ai toata energie pentru a face sport, pentru a face miscare si iti incepi ziua bine cu miscare si energie pe tot parcursul zilei", a spus instructorul de fitness Mihaela Fluerici.

Indiferent de momentul zilei în care alegeți să practicați un sport, important este că îl faceți. Însă, există avantaje și dezavantaje care pot apărea la nivelul organismului vostru. Datorită antrenamentelor practicate dimineața, puteti observa ca veti avea mintea mai limpede, o capacitatea sporita de concentrare, dar și creativitatea.

Avantajele sunt ca te trezesti de dimineata, ai energia cea mai mare, iar antrenamentul te ajuta ca pe tot parcursul zilei sa ai si mai multa energie, corpul in timpul antrenamentului elibereaza endorfine care elimina stresul si te ajuta la concentrare pe timpul zilei.", a mai spus acesta.

Pe de alta parte, exista si o serie de dezavantaje pentru cei care aleg sa faca sport de dimineata. Din cauza faptului că mușchii noștri și articulațiile sunt rigide de dimineață, încălzirea va dura mai mult. sunt cercetători care susțin chiar faptul că mușchii sunt mai rigizi cu 20% dimineața decât seara.

"Dezavantajale ar fi faptul ca te trezesti de dimineata, daca intri la 9 la munca, trebuie sa te trezesti mult mai devreme sa ajungi la sala si poate crea un disconfort pentru tine daca nu esti o persoana matinala.", a mai spus aceasta.

Pe de alta parte, dacă în timpul zilei, ai avut sarcini care te-au epuizat și te-au solicitat complet, sportul practicat seara te va ajuta să elimini tensiunea pe care ai acumulat-o de-a lungul zilei și să te detașezi. Prin urmare, vei avea o stare mai bună și te vei bucura altfel de restul zilei care a rămas.

Ținând cont de faptul că dimineața ești condiționat de durata pe care o petreci să faci sport, pentru a ajunge la timp la locul de muncă, seara nu mai ai alte activități pe care trebuie să le derulezi. Prin urmare, seara poți petrece mai mult timp făcând sport.

Antrenamentul seara poate avea atât avantaje, cât și dezavantaje, și impactul acestuia poate varia de la o persoană la alta în funcție de preferințe și de ritmul circadian. Cel mai comun dezavantaj este apariția procrastinării. De asemenea, specialiștii vorbesc și despre dificultăți de somn. Exercițiile fizice cresc temperatura corpului și produc hormoni de stres, cum ar fi adrenalina și cortizolul.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close