Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cinci tratamente care redau strălucirea şi elasticitatea tenului

Cinci tratamente care redau strălucirea şi elasticitatea tenului

Nu mai este un secret că soarele provoacă, din păcate, numeroase schimbari asupra tenului nostru: apariția petelor pigmentare, arsurilor solare, unele alergii și in cele mai neplacute cazuri, dezvoltarea unor tipuri de cancer al pielii.

Cinci tratamente care redau strălucirea şi elasticitatea tenului
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    28 Sep 2023   •   10:05

Iată cinci tratamente esențiale pentru a-ți reda strălucirea și sănătatea pielii. Nu uita, să îmbătrânești cu grație nu înseamnă să accepți cu resemnare semnele vârstei de pe pielea ta, mai ales dacă poți interveni.

"După vara, tenul nostru are nevoie de o regenerare și revitalizare! Peelingul chimic este o procedură non-invazivă care ajută la exfolierea stratului superficial al pielii, eliminând astfel petele pigmentare și uniformizând tonul tenului. Este important să consulți un medic înainte de a începe acest tratament, deoarece acesta va evalua tipul de piele și va recomanda concentrația și tipul de peeling chimic potrivit pentru tine.", a spus medicul Anna Douglas.

Procedura de peeling chimic trebuie realizată într-un cabinet medical și durează în general câteva minute. După aplicarea peelingului, vei simți o ușoară senzație de înțepătură sau arsură, însă aceasta va dispărea în scurt timp.

"Rezultatele peelingului chimic pot fi vizibile încă de la prima ședință, însă pentru rezultate optime, este recomandat să faci mai multe ședințe într-un interval de timp determinat de specialist.", a mai spus aceasta.

Un alt tratament important pe care specialistii ne recomanda sa il facem este pentru hidratarea tenului.

"Aplică măști hidratante și seruri bogate în ingrediente active, precum acid hialuronic sau vitamina C. Acestea vor hrăni și hidrata în profunzime pielea, redându-i elasticitatea și strălucirea naturală.", a mai spus specialistul.

De asemenea, o alta solutie eficienta și non-invaziva pentru diverse afecțiuni ale pielii este tratamentul cu laser Nd YAG. Acest tip de tratament utilizează un laser de înaltă intensitate pentru a penetra în straturile profunde ale pielii, eliminând imperfecțiunile și îmbunătățind textura și aspectul general al tenului.

A patra metodă de tratament pe care specialiștii ne-o recomandă este microdermabraziunea, deoarece este o metodă eficientă de exfoliere a pielii, eliminând celulele moarte și impuritățile de la suprafața tenului. Datorită abilității sale de a stimula producția de colagen, microdermabraziunea poate reduce semnele îmbătrânirii, cum ar fi ridurile fine și liniile fine.

"Prin exfolierea delicată a pielii, acest tratament elimină celulele moarte și îmbunătățește textura tenului. Dacă te confrunți cu acnee, pori dilatați sau alte probleme ale pielii, microdermabraziunea poate fi soluția potrivită pentru tine. Această procedură ajută la curățarea porilor și la reducerea inflamației, lăsându-ți pielea mai curată și mai sănătoasă.", mai adaugă medicul.

Iar ultimul tratament care are beneficii nenumarate este mezoterapia cu vitamine. Această procedură non-invazivă și eficientă ajută la hidratarea în profunzime a pielii, reducerea ridurilor și îmbunătățirea texturii și elasticității acesteia.

Prin injectarea unui cocktail de vitamine esențiale direct în stratul superficial al pielii, mezoterapia oferă un aport optim de nutrienți, stimulând producția de colagen și elastină. Astfel, pielea devine mai fermă, mai luminoasă și mai tânără. În plus, mezoterapia cu vitamine este complet personalizabilă, adaptându-se nevoilor și tipului tău de ten. Astfel, vei beneficia de rezultate vizibile și durabile.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Anna Douglas
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close